Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

Đenero: DF pušten niz vodu, mislim da Vučić neće doći na inauguraciju Milatovića

''DF je poslužio namjerama Beograda, međutim sada su im miljenici članovi PES-a''

Politički analitičar iz Hrvatske Davor Đenero komentarišući za televiziju 7 predstojeće parlamentarne izbore istakao je da su trendovi takvi da je očito da politička grupacija Evropa sad, koja ima podršku Beograda, a koja je učestvovala u procesu udaljavanja Crne Gore od EU integracija, sada jača, dok tradicionalni partneri Srbije, poput DF-a sada nemaju podršku kao ranije.

“DF je poslužio namjerama Beograda, međutim sada su im miljenici članovi PES-a. Nakon 30.avgusta pošto ih niko nije htio za političkog partnera, a ni Abazović ih nije mogao uvesti u Vladu, jasno je bilo da će DF se raspasti. Sada su prepušteni svojoj sudbini”, kazao je Đenero.

Na pitanje da li će nestanak DF-a uticati na smanjenje uticaja Beograda, Đenero smatra da neće jer ističe da je Evropa sad osmišljena kod, kako je kazao, Vučićevog bankara gospodina Malog.

“Uticaj Beograda se nastavlja kroz PES, međutim izvjesno je i da će doći do promjena u Evropi sad poslije izbora jer postoje neslaganja između Spajića i Milatovića. To neslaganje će biti potisnuto do izbora, ali poslije izbora vidjećemo šta će isplivati na vodu”, kazao je Đenero.

Đenero smatra da Crna Gora nije postala dio “Srpskog sveta” jer kako kaže i dalje postoji svijetle tačke, a to su određeni mediji, ali i dalje postoji tvrdoglavo biračko tijelo kojima treba odati poštovanje. Međutim, kako ističe Đenero, za njih stiže teško vrijeme.

Ključno pitanje koje će se postaviti na ovim izborima nije ko će pobijediti nego hoće li suverenistička Crna Gora očuvati svoju strukturu i hoće li DPS očuvati svoju snagu.

“Evropa sad jača, DF se raspao, pitanje je da li će partije koje čine Vladu preći cenzus, a teško je očekivati da suverenistički blok okrene trend”, istakao je Đenero.

Komentarišući inauguraciju novoizabranog predsjednika Jakova Milatovića u Podgorici, Đenero smatra da je Milatović pribjegao komformističnom rješenju zbog sramotnog desanta na Cetinje.

Takođe, sagovornik televizije 7 smatra da predsjednik Vučić neće doći na inauguraciju Milatovića jer očekuje da on dođe njemu u Beograd da se pokloni.

IzvorTV 7

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
15.05.2023-14:36 14:36

I ne treba da dolazi jer je nepozeljan kao ni ostzali na vlasti u smrdiji!