Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Istorijska šansa da ovaj saziv Skupštine Crnu Goru učini 28. članicom EU

Ovo je jedinstvena prilika da 28. saziv Skupštine Crnu Goru učini 28. članicom Evropske unije, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj povodom današnje sjednice parlamenta  na kojoj se diskutuje o IBAR zakonima.

Došao je dan, prema riječima Đeljošaj, da se vidi koliko je onih jakih “na riječima jako i na djelima”.

“Za samo pola godine 44. Vlada isporučila je Parlamentu istorijsku šansu da donese toliko željeni napredak evropskoj integraciji Crne Gore. To je i uostalom i posao Vlade. Koliko je bilo zahtjevno i kako se u Vladi radilo poslednjih mjeseci svjedočiće vrijeme. Ali neka baš svako u Crnoj Gori zna da je Vlada ispunila sve što je do nje da Crna Gora dobije IBAR”, naveo je Đeljošaj u saopštenju za medije.

Sada je sve, kaže, u rukama 81 poslanika koji dobro znaju da je ovo “biti ili ne biti”’za evropski put Crne Gore.

“Pozivam ih da o ovom pitanju odlučuju lišeni potrebe za sitnim političkim razmiricama. Predlaganje novih amandmana na predloge zakona koji imaju pozitivno mišljenje Evropske komisije u ovom trenutku nije i ne može biti korak u pravcu zajedničkog cilja. Ovo je jedinstvena prilika da 28. saziv Skupštine Crnu Goru učini 28. članicom Evropske unije. Nemamo pravo na izgovore. Zato neka ovo bude naš zajednički uspjeh – Gradimo mostove za evropsku budućnost naše zemlje”, poručio je Đeljošaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve