Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

Demos: NKT da saopšti da li je održavanje izbora bezbjedno

Imajući u vidu odluku NKT-a da proglasi epidemiju zarazne bolesti novog korona virusa na cijeloj teritoriji države, još jednom ponavljaju prethodno upućeno pitanje medicinskim ekspertima iz NKT-a, u odnosu na koje, kako kažu, dosad nije bilo nikakvog izjašnjenja

Uzimajući u obzir činjenicu da je i zvanično proglašena epidemija korna virusa, Demos poziva NKT da jasno i precizno saopšti da li je u ovakvim uslovima moguće bezbjedno sprovođenje svih izbornih aktivnosti.

DEMOS logo

Imajući u vidu odluku NKT-a da proglasi epidemiju zarazne bolesti novog korona virusa na cijeloj teritoriji države, još jednom ponavljaju prethodno upućeno pitanje medicinskim ekspertima iz NKT-a, u odnosu na koje, kako kažu, dosad nije bilo nikakvog izjašnjenja.

”Njihov potvrdan odgovor, ili eventualno ćutanje, značiće i preuzimanje odgovornosti za zdravlje svih crnogorskih građana, ali i sudbinu budućih generacija. Potencijalna eksplozija infekcije izazvana povećanim brojem interakcija među ljudima zbog sprovođenja svih procedura koje propisuje izborno zakonodvstvo dovela bi do kraha ionako krhkog zdravstvenog sistema, a dalje implikacije bi se odnosile na potpuni slom ekonomije i gubitak velikog broja ljudskih života”, navode u saopštenju Demosa.

Ističu da ukoliko sve ovo medicinskim stručnjacima iz NKT-a ne bude dovoljan povod da se oglase, onda, kako kažu u Demosu, “nažalost moraju konstatovati da će time definitivno pogaziti etičke norme medicine i principe javne odgovornosti i dati lični doprinos razarajućim efektima opasne zarazne bolesti sa kojom smo suočeni”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve