Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Demokrate: Nakon dogovora o raspodjeli resora predložićemo kandidate za funkcije

“Nakon što u skladu sa unutarpartijskim procedurama budu poznata imena budućih funkcionera u naše ime, ona će biti saopštena javnosti. Na kraju, molimo pojedine medije da imaju u vidu ove činjenice i da se uzdrže od plasiranja u javnost špekulacija”, poručuju Demokrate

To da je nekadašnja novinarka RTCG-a Nevenka Bošković Ćirović moguća kandidatkinja za ministarku kulture, Demokrate kažu da je špekulacija. Ističu da nijedan funkcioner te partije nije pomenut niti je njegovo ime razmatrano kao opcija za angažman u bilo kom resoru zato što će, kako su rekli u toj stranci, ta tema biti na dnevnom redu tek nakon raspodjele resora.

“Pojedini mediji prethodnih dana imaju ambiciju da Demokratama i našoj koaliciji raspoređuju resore u budućoj Vladi Crne Gore, služeći se prije svega špekulacijama, a ne činjenicama. Mi smo odgovorni politički činioci koji u ovoj fazi pregovora, razgovaraju isključivo o resorima i usmjereni su na što efikasnije formiranje Vlade Crne Gore. Dakle, ni jedan funkcioner Partije, niti je pomenut niti je njegovo ime razmatrano kao opcija za angažman u bilo kom resoru, iz prostog razloga što će ta tema biti na dnevnom redu tek nakon raspodjele resora. Na to nas obavezuje prije svega Statut, odgovornost prema građanima Crne Gore, ali i postovanje nasih funkcionera, jer ne dozvoljavamo igranje sa imenima i sudbinama ljudi, jer ovo nije kviz ili licitacija za kupovinu vozila, vec ozbiljan i odgovoran posao”, saopšteno je iz partije Alekse Bečića.

Kako su dodali, nakon dogovora o raspodjeli resora po demokratskim i utvrđenim principima, a shodno participaciji koalicije, odnosno Kluba poslanika u Skupštini Crne Gore, predložiće kandidate za funkcije koje pripadaju koaliciji.

“Nakon što u skladu sa unutarpartijskim procedurama budu poznata imena budućih funkcionera u naše ime, ona će biti saopštena javnosti. Na kraju, molimo pojedine medije da imaju u vidu ove činjenice i da se uzdrže od plasiranja u javnost špekulacija”, poručuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve