Demokratska Crna Gora saopštila je da je nastavila sa sveobuhvatnim aktivnostima na pripremi partijske infrastrukture, koje imaju za cilj realizaciju planiranih zadataka koji će uslijediti prilikom političke borbe za kreiranje ambijenta za prve slobodne i poštene izbore. Sastanku su prisustvovali: predsjednik, Aleksa Bečić, potpredsjednik, Vladimir Martinović, generalni sekretar, Boris Bogdanović, poslanica, Valentina Minić, odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada, Mitar Vuković i Velizar Kaluđerović, član Predsjedništva Demokrata.

Sa sastanka Demokrata

Kako saopštavaju iz ove partije, s tim u vezi, rukovodstvo Partije održalo je radni sastanak sa predsjednicima mjesnih odbora iz Opštinske organizacije Demokrata Kolašin. Tom prilikom, članstvo je istaklo punu podršku za potpunu implementaciju Briselskog plana, uz naglašeno zadovoljstvo zbog činejnice da je Demokratska Crna Gora upornom i dosljednom politikom srušila Plan Branimira Gvozdenovića za dogradnju i kozmetičke izmjene izbornog i drugog zakonodavstva koji je trebao da omogući nastavak decenijskih izbornih manipulacija vladajuće partije.

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, upoznao je prisutne sa sadržinom Briselskog plana i istakao da je njegovim usvajanjem stvorena osnova da se krene u rad na njegovoj implementaciji kroz Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i dugog zakonodavstva. S tim u vezi, Bečić je naglasio da raduje činjenica da je sve više političkih subjekata u opoziciji koji su zainteresovani za implementaciju Briselskog plana, što je i pokazao jučerašnji sastanak na kom je prisustvovao poslanik Demokratske Crne Gore, Danilo Šaranović, koji je i član Odbora za sveobuhvatnu izbornu i drugu reformu.

Takođe, Bečić je podsjetio da je usvajanjem Briselskog plana onemogućena DPS-u još jedna izborna krađa, koja bi neminovno produbila postojeću političku krizu, jer bi se zadržali isti uslovi po kojima vlast ne proističe iz slobodno izražene volje građana. U tom cilju, Bečić je istakao da su poslanici Demokrata, Momo Koprivica i Danilo Šaranović, potpuno spremni da razbiju i ostale planove i dilove DPS-a sa njihovim partnerima u opoziciji što će jasno prezentovati na sjutrašnjoj sjednici Odbora, na kojoj će predstaviti konkretne predloge i sugestije.

Na kraju, lider Demokratske Crne Gore je poručio da će predstavnici Demokrata u Odboru otkriti i  javnosti prezentovati dokumenta i dokaze kao skandalozne činjenice od značaja za izborni proces.

Komentari

avatar