Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate: Biram Crnu Goru nijesmo pitali za mišljenje, oni podržavaju Spičanović i DPS

Smatramo kao ozbiljni ljudi, da ovakvi epiteti više idu uz govornika koji ih je izgovorio odnosno napisao, ali danas nećemo o tome, kao što nećemo ni o tome da li je DPS-u u ovom slučaju potreban advokat”, navode u saopštenju.

Ako si sa nekim u konstantnom političkom zagrljaju i to sada već višegodišnjem, podržavajući jedno drugo, dijeleći sve dobro i loše, kao što je to slučaj sa lokalnim DPS-om i partijom Biram Crnu Goru, onda bi bilo sa naše strane neozbiljno očekivati da će našu inicijativu za smjenom podržati i partija Biram Crnu Goru, saopštavaju Demokrate.

“Istina, znamo da ukoliko bi direktno upitali neke pojedince i funkcionere ove partije, njihovu podršku bi zasigurno dobili, ali ipak jasno nam je da glavnu riječ u ovoj partiji vodi onaj koji ju je i stvorio i koji je našu inicijativu za smjenom potpredsjednice Spičanović okarakterisao kao „osuđenu na neuspjeh“, „pokušaj prikupljanja jeftinih političkih poena” odnosno „pokušaj podvale“.

Smatramo kao ozbiljni ljudi, da ovakvi epiteti više idu uz govornika koji ih je izgovorio odnosno napisao, ali danas nećemo o tome, kao što nećemo ni o tome da li je DPS-u u ovom slučaju potreban advokat”, navode u saopštenju.

Kada je u pitanju Etički kodeks čije se izmjene nominuju imaju par prijedloga kako ga dodatno oplemeniti.

“Prije svega, ovaj kodeks treba da sadrži odredbu kojom će se predstavnicima partija u lokalnom parlamentu zabraniti iznošenje neispunjenih populističkih obećanja na kojima će sticati politčke poene i mandate. Takođe, javni funkcioner i predstavnik građana koji u predizbornoj kampanji kaže da želi mijenjati grad i stvari u našem gradu na bolje, a onda nakon izbora potpiše koalicioni sporazum sa DPS-om, treba se smatrati neetičnim i direktnim kršiocem ovog kodeksa. Duboko vjerujemo da naše kolege iz Biram Crnu Goru sa ovim predlozima nemaju bilo kakvih problema”.

Nažalost po nas i građane, kažu, iskustvo nas je naučilo da u Baru na kraju svakog trećeg puta koji predloži gospodin Novaković i njegova partija stoji podrška Demokratskoj partiji socijalista. Plašimo se da je to i ovoga puta slučaj.

“Poštenije je bilo da je Biram Crnu Goru otvoreno priznala da daje podršku potpredsjednici Spičanović u njenom mrškanju velikog broja građana Crne Gore i da time podržava njene svakodnevne izlive mržnje, nego da se skriva iza priče o donošenju novih odluka o etici i sprovođenju trećeg puta, koji nije ništa drugo do podrška Demokratskoj partiji socijalista.

Građanima je i više nego jasno sa koje strane se šalju poruke mržnje i netrpeljivosti, a 7.oktobra će se stvari svakako dodatno razbistriti”, zaključuju Demokrate u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve