Nedjelja, 12 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate Berane: Komunalno saniralo odlagalište otpada u Rujištima

Kako dodaju, ekološki inspektor je pokrenuo postupak

Komunalno preduzeće saniralo je odlagalište otpada u Rujištima, uklonilo preko trideset divljih deponija i kontinuirano radi na rješavanju tog naslijeđenog problema, poručile su beranske Demokrate reagujući na saopštenje DPS Berane.

“Poštovani dežurni dušebrižnici, a ovo dežurni postali ste od kada ste postali dio mračne političke istorije Crne Gore. Komunalno preduzeće iz Berana je gotovo momentalno reagovalo, kako bi se ovaj problem riješio i čist vazduh vratio u Berane. Njihove ekipe su na terenu, požar je ugašen i radi se na sanaciji”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, ekološki inspektor je pokrenuo postupak.

Ipak gospodo, kažu beranske Demokrate, građane moramo podsjetiti, da vas pamtimo po nekom drugom vremenu.

“Era Vasovih voda, a i DPS-a u Beranama je na našu veliku sreću davna prošlost i politička istorija. Kada se već pozivate na nauku, vjerovatno ste za ovo što ste napisali konsultovali nekog od svojih vajnih naučnika. I ako su vaša najveća dostignuća iz oblasti ekonomije ta da kako od miliona vrijedne imovine stvorite nulu, a da se ti milioni stvore u džepovima vaših šefova, dok ste iz oblasti ekologije stručni za uništavanje šuma i porobljavane riječnih tokova, podsjetićemo vas još jednom na jedan vaš veliki ekološki poduhvat zvani regionalna deponija Vasove vode”, ističu u saopštenju.

Demokrate Berane poručuju DPS-u da bi mogli “te svoje naučnike priupitati šta za ljudsko zdravlje znači emisija dioksina u atmosferu, kao i šta znači miješanje komunalnog i medicinskog otpada”.

“Koliki je ovo tada bio rizik po zdravlje stanovništva Berana? Zašto tada vaši saopštenjeklepci ne presaviše tabak i ne napisaše ni slovo? Mislim da svi znamo odgovor. Zato što je tada DPS bio na vlasti. A vaša briga za naše građane ogledala se u tome da na silu ugrozite jedno beransko naselje, najljepšu rijeku u Crnoj Gori, a i čitav grad. Podsjetićemo vas da ste Berane, čitav grad, tada pretvorili u jednu veliku deponiju i da je Berane zadesila nezapamćena zaraza zbog koje su hiljade građana zatražile medicinsku pomoć”, navode u saopštenju.

Prema njihovom mišljenju, DPS je svojim činjenjem na Vasovim vodama pokazao “pravo lice vaše vlasti, pokrenuli ste talas promjena, prvo u Beranama a zatim i u Crnoj Gori i spakovali sebe u arhivu crnogorske istorije iz kojeg se nikada nećete raspakovati”.

Obavijestili su građane Berana da je, u poslednjih nekoliko mjeseci, Komunalno preduzeće saniralo odlagalište otpada u Rujištima, uklonilo preko trideset divljih deponija i kontinuirano radi na rješavanju tog, kako kažu, naslijeđenog problema, uređuje gradske saobraćajnice i uklanja korov, i pored neuobičajene vegetacije izazvane vremenskim prilikama sve zelene površine održava urednim, vrlo aktivno čuva životnu sredinu i u stalnoj komunikaciji sa građanima apeluje na savjesno odlaganje otpada.

Nažalost, dodaju beranske Demokrate, oni koji ubiranje sitnih političkih poena stavljaju ispred interesa svog grada traže priliku, a možda je i stvaraju, da svoj grad prikažu onakvim kakav on nije.

“Zahvaljujući načinu na koji ste vi gazdovali kada ste vršili vlast, ne samo u Beranama već i na državnom nivou kada je naš grad kažnjavan i bio izolovan, Komunalno preduzeće je devastirano i raspolaže skromnim resursima. I pored svih naslijeđenih problema za koje su potrebne decenije da bismo ih sanirali, Komunalno preduzeće naporno radi i nastaviće da se trudi da Berane postane čistiji, ljepši i zdraviji grad, a vi uživajte tamo gdje vam je i mjesto”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve