Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Delegacija Vlade sa predstavnicima EK o Novom planu rasta za Zapadni Balkan

Članovi Vlade će učestvovati na sastanku povodom Komunikacije o novom planu rasta za Zapadni Balkan, na kom će, sa predstavnicima Evropske komisije razgovarati o Planu rasta i Agendi prioritetnih reformi

Delegacija Vlade Crne Gore, koju će činiti potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj, kao i ministri evropskih poslova, finansija i energetike i rudarstva, Maida Gorčević, Novica Vuković i Saša Mujović, boraviće naredna dva dana u radnoj posjeti Briselu.

Članovi Vlade će učestvovati na sastanku povodom Komunikacije o novom planu rasta za Zapadni Balkan, na kom će, sa predstavnicima Evropske komisije razgovarati o Planu rasta i Agendi prioritetnih reformi. U tom kontekstu, oni će predstaviti planove Vlade u realizaciji politika u oblastima poslovnog okruženja, digitalne transformacije i inovacija, reforma energetskog sektora za podsticanje zelene tranzicije i vladavine prava.

– Tokom posjete Briselu, planirani su sastanci ministarke evropskih poslova, Maide Gorčević, sa evropskim komesarom za proširenje, Oliverom Varheljijem, predsjedavajućim Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Vladimirom Bilčikom i specijalnim izaslanikom Evropske unije za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom – saopšteno je iz Vlade.

Kako je navedeno, učešće Delegacije Crne Gore na sastanku u Briselu biće prilika za dalju promociju napretka i rezultata Crne Gore u procesu evropskih integracija, kao i za iskazivanje spremnosti podršci projektu Plan rasta za Zapadni Balkan i predlozima instrumenta za reformu i rast u oblastima vladavine prava i zelene agende.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve