Četvrtak, 13 Juna, 2024
Rubrika:

Delegacija SDA Sandžaka u posjeti Bošnjačkoj stranci: Puna podrška politici aktivnog učešća u procesima odlučivanja

Na sastanku je razgovaramo o odnosima dvije države, kao i o statusu Bošnjaka u Crnoj Gori, Srbiji, ali i regionu

Bošnjaci moraju biti nezaobilazan faktor odlučivanja u političkim procesima u Crnoj Gori, jer je to interes naroda i sredina u kojima žive pripadnici bošnjačkog naroda, saopšteno je na sastanku delegacija Bošnjačke stranke i SDA Sandžaka, koji je održan u Podgorici.

Na sastanku je razgovaramo o odnosima dvije države, kao i o statusu Bošnjaka u Crnoj Gori, Srbiji, ali i regionu.

“Na sastanku, zajednički smo usaglasili da je Bošnjačka stranka svojim aktivnim učešćem u procesima odlučivanja, značajno doprinijela da se ne ćuti o problemima bošnjačkog naroda, već da se o njima javno govori. Uloga BS u političkim procesima u posljednjih 15 godina je itekako značajna. Bošnjaci, kao narod, su zahvaljujući mudroj politici BS, aktivni sudionici procesa odlučivanja. To je interes bošnjačkog naroda, koji ne želi da bude na marginama društveno-političkog života. U tom smislu, značajna nam je i podrška koju dobijamo od strane SDA Sandžaka. Bošnjačka stranka je glas Bošnjaka u Crnoj Gori, mi smo dobili emanet da interese bošnjačkog naroda zastupamo na najbolji način”, kazao je Admir Adrović, generalni sekretar BS.

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljaninin, istakao je da se BS dobro pozicionirala na političkoj sceni Crne Gore, što su potvrdili i posljednji lokalni izbori, na kojima je Bošnjačka stranka ostvarila značajan rezultat.

Istakao je da BS vodi mudru, evropsku, euroatlantsku politiku i da je primjer kako se na najbolji način zastupaju interesi svog naroda i države.

Delegaciju SDA Sandžaka osim predsjednika Ugljanina činili su i poslanici SDA Enis Imamović i Selma Kučević, i šef Sekretarijata stranke Merfid Kamešničanin.

Ispred BS, osim Adrovića, sastanku su prisustvovali potpredsjednici Damir Gutić i Jasmin Ćorović, portparol Adel Omeragić, kao i član GO Amer Halilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve