Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Danas o skidanju imuniteta Boškoviću, Sekulić, Pribilović, Brajoviću i Šehoviću

SDT je zatražio odobrenje krivičnog gonjenja Predraga Boškovića, Dragice Sekulić, Suzane Pribilović, Ivana Brajovića i Damira Šehovića.

Administrativni odbor razmatraće danas zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) za skidanje imuniteta za tri poslanika Demokratske partije socijalista i dva Socijaldemokrata zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom rješavanja stambenih potreba funkcionera Vlade.

SDT je zatražio odobrenje krivičnog gonjenja Predraga Boškovića, Dragice Sekulić, Suzane Pribilović, Ivana Brajovića i Damira Šehovića.

Na sjednicu su pozvani glavni specijalni tužilac Vladimir Novović i državni tužilac Vukas Radonjić.

“Saglasno Poslovniku Skupštine Crne Gore, o održavanju sjednice Odbora obaviješteni su i poslanici čije se pitanje imuniteta razmatra”, kaže se u sazivu.

U dopisu SDT-a dostavljenom Skupštini navodi se da je u tom tužilaštvu formiran predmet po krivičnoj prijavi Vlade od 13. oktobra.

SDT formiralo je predmet protiv Boškovića, Sekulić, Pribilović, Brajovića i Šehovića, kao i protiv Budimira Šegrta, Sanje Vlahović, Suada Numanovića, Dražena Miličkovića zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom rješavanja stambenih potreba funkcionera Vlade.

Zbog sumnje da su učinili isto krivično djelo SDT je formirao predmet i protiv Osmana Nurkovića, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića.

U dopisu Skupštini navodi se da je razmatranjem krivične prijave utvrđeno da postoji odgovarajući stepen sumnje da su prijavljeni, od 2016. do 2020. godine, učinili to krivično djelo, donoseći odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera suprotno Odluci o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
22.12.2022-09:03 09:03

Śećamo se kad se predśednik ovog odbora skrivao iza poslaničkog imuniteta ka dijete iza mamie haljine. Buncao je o nekakvom političkom progonu o nekakvom saobraćajnom prekršaju a njegovi drugovi mu podižući ruku onemogućiše da dokaže nevinost.