Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Damjanović: Popisa će biti uprkos naporima Picule; DPS može da kontroliše rad popisnih komisija i unošenje podataka

On je odgovarajući na pitanje da DPS i druge opozicione stranke traže da budu uključene u popis, kao što je bila tadašnja opozicija na popisu 2011. godine, Damjanović je rekao da je on do sada ima dva sastanka sa predstavnicima DPS-a na tu temu

Ministar finansija Aleksandar Damjanović saopštio je danas da su primili k znanju pokušaj evropskog poslanika Tonina Picule da izlobira odlaganje popisa kroz neoabavezujuću rezoluciju.

“Popisa će biti”, istakao je on, dodajući da vjeruje i nova vlada nastaviti na tom fonu i da će sprovesti popis.

“Mi smo sve pripremili i na njima je da ga sprovedu lagano uprkos bojkotu koji će narušiti u nekim procentima bilans, ali shodno zakonu postoji mehanizam da se to nadomjesti postojećim registrima, tako da to ne može biti prepreka”,  istakao je Damjanović.

“Žao mi je što su počeli da nas prebrojavaju. Popisa će biti. To je praznik demografije”, rekao je on.

On je odgovarajući na pitanje da DPS i druge opozicione stranke traže da budu uključene u popis, kao što je bila tadašnja opozicija na popisu 2011. godine, Damjanović je rekao da je on do sada ima dva sastanka sa predstavnicima DPS-a na tu temu.

“Pozivam ih i sada ako žele da nadziru sve popisne radnje to mogu da urade. Da kontrolišu sve od rada popisnih komisija do unošenja podataka”, kazao je Damjanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
19.10.2023-14:20 14:20

Veliki cetnik izdajica..sve pripremljeno u BG teska prevara Bojkot ovoj izdajnickoj fasistickoj vladi..sramte bilo izdajnice!

klementina
19.10.2023-14:27 14:27

Sram te bilo, bio si smeććććććeeeeeeeeeeeeee i ostao, tamo i završavaju IZDAJNICI TRANjO JEDNA

Milena
19.10.2023-14:46 14:46

Vucicev mali,prkosi svima,spajdermen,popisa ce biti,jer ja tako mislim,e nece,