Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

Čurović: Komunalni red sprovodimo kako treba, DPS iznosi neistine

Takođe, kako je dodao, u komunalnoj policiji sve se radi po zakonu što se tiče zapošljavanja, što se može provjeriti, a svi zaposleni u Komunalnoj policiji rade odgovorno, časno i stručno, bez selektivnog pristupa

V.D. Načelnika Komunalne policije Nikšić, Veselin Čurović, reagovao je povodom saopštenja DPS Nikšić u kojem su, između ostalog, naveli da je “Komunalni nered u Nikšiću slika neodgovornog i neposvećenog rada lokalne vlasti”.

“Prilikom preuzimanja funkcije načelnika Komunalne policije Nikšić stanje komunalnog reda i nadzora u gradu nije bilo, najblaže rečeno, na zavidnom nivou. Ovakvo loše stanje je trajalo duži niz godina, a naročito što se tiče komunalnog reda vezanog za vanpijačnu prodaju, nepropisno parkiranje vozila na ulicama i trotoarima, kao i buke u lokalima i nepoštovanje radnog vremena u ugostiteljskim objektima, što je i utvrđeno u razgovoru sa građanima koji su prijavljivali nepoštovanje komunalnog reda”, naveo je Čurović.

Što se tiče vanpijačne prodaje u ulici Serdara Šćepana, kako je naveo u reagovanju, suzbijena je prodaja ogrijevnog drveta i parkiranja teretnih vozila u pomenutoj ulici, odnosno ista su uklonjena, a preduzimaju se aktivnosti vezane za suzbijanje vanpijačne prodaje na tom parking prostoru, što će biti realizovano u narednom periodu.

“Napominjemo da se radi o narušavanju komunalnog reda duži niz godina, a naročito u zadnjih godinu dana, pa neka građani sami zaključe zašto je to tako i zbog čega nijesu preduzimane mjere i radnje u cilju uspostavljanja komunalnog reda”, kazao je Čurović.

Takođe, kako je dodao, u komunalnoj policiji sve se radi po zakonu što se tiče zapošljavanja, što se može provjeriti, a svi zaposleni u Komunalnoj policiji rade odgovorno, časno i stručno, bez selektivnog pristupa.

“Ova neistinita saopštenja koja očito imaju skriveni motiv, koji nam je dobro poznat, neće uticati da sprovodimo komunalni red onako kako to treba, a ne kako su to prethodnici radili selektivno. Bitno je da građani prepoznaju naš iskren pristup poslu i aktivnostima koje preduzimamo u cilju stvaranja što boljih uslova za život u našem gradu”, zaključio je Čurović u reagovanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
23.08.2022-17:06 17:06

Kad te ćovjek vidi jasno mu je da nema reda ni komunalnog ni bilo kojeg drugog.

Crnogorka
24.08.2022-02:00 02:00

Ne brukaj se nego skini tu Kapu sa glave nista bolji nijesi od Cetnika SUBARE -Kovacevica -Vi ste ne po Niksicu nego po cijeloj CG samo rovasili i nered cinjeli -Zlatni TITO ovakvijem neobrijanima i neposinanima -je mjesto bio zagarantovao- na GOLI OTOK !