Potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka poručio je jutros da je budvansku vlast u krizu uveo predsjednik opštine Marko Bato Carević.

“Krizu vlasti u Budvi danas proizvodi predsjednik opštine gospodin Carević, koji upravlja opštinom a da se nije potrudio da se uputi u sadržinu Zakona o lokalnoj samoupravi, koji misli da Demokratski front sa svojih šest odbornika u SO Budva može da radi šta hoće, bez ikakvih ograničenja i kontrole i koji ne poštuje svoje koalicione partnere. Za takav način upravljanja javnim poslovima zajednice, ne može imati našu podršku“, rekao je Čučka.

On je podsjetio Carevića da se nikada ne bi našao na poziciji predsjednika opštine Budva da nije bilo Crnogorske.

“Crnogorska je prošlog ljeta tokom krize vlasti u Budvi odlučila da uđe u budvansku vlast kako bi se zaštitila izborna volja Budvana koji su 2016. godine glasali za to da se DPS seli u opoziciju. Postupili smo časno, trpeći najteže i primitivne udarce sa različitih strana, prije svega od funkcionera DPS, njihovih podržavalaca i botova. Da nije bilo nas, gospodin Carević nikada ne bi postao predsjednik opštine Budva, a on nam danas uzvraća bahatim upravljanjem opštinom, nepoštovanjem svojih koalicionih partnera i nepoštovanjem volje većine unutar vladajuće koalicije“, ocijenio je Čučka.

Dodao je da je što se Crnogorske tiče crvena linija pređena i da je vrijeme za unutarstranačke konsultacije o daljem djelovanju predstavnika Crnogorske u budvanskoj vlasti.

“Sinoć sam o situaciji u Budvi razgovarao sa predsjednikom naše partije gospodinom Pavićevićem i budvanski slučaj će biti tema broj jedan na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva partije, koju očekujemo početkom jula. A gospodinu Careviću poručujem da ne iskušava naše strpljenje. Ili će gospodin Carević poštovati principe na kojima smo utemeljeli zajedničko vršenje vlasti u Budvi ili će ‘izvesti’ Crnogorsku iz vladajuće koalicije, a sebe sa funkcije predsjednika opštine Budva“, zaključio je Čučka.

Carević je, osim problema koje ima sa koalicionim partnerima, u posljednje vrijeme u fokusu javnosti i oko slučaja plaže Ploče. Kako mediji prenose, plaža Ploče čiji je do prošle godine zakupac bio Nebojša Carević, brat gradonačelnika Budve, još nije data u zakup. Plaža Ploče početkom maja radila je bez validne dokumentacije i važećeg ugovora,  što su tada utvrdile i nadležne inspekcije. Međutim, nakon toga, inspekcije nijesu preduzimale ništa drugo. Jednom riječju bezakonje.  

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve