Ponedjeljak, 13 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorski zbor: Predstojeći izbori određuju kojim putem će Crna Gora nastaviti

Osnovni cilj NVU Crnogorski zbor jeste zaštita crnogorskog nacionalnog, državnog, kulturnog, crkvenog, vjerskog, istorijskog, umjetničkog identiteta, saopšteno je iz tog udruženja.

Osnovni cilj NVU Crnogorski zbor jeste zaštita crnogorskog nacionalnog, državnog, kulturnog, crkvenog, vjerskog, istorijskog, umjetničkog identiteta, saopšteno je iz tog udruženja.

Crnogorski zbor: Predstojeći izbori određuju kojim putem će Crna Gora nastaviti

“Smatramo da su, nažalost, trenutno u Crnoj Gori u najnezavidnijem položaju upravo oni, kojoj god naciji ili konfesiji pripadali, koji baštine i zagovaraju jaku, stabilnu, u međunarodnoj zajednici uvaženu Crnu Goru. Za takav položaj direktno je odgovorna Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, njeni velikodostojnici, potpomognuti političkim partijama i centrima moći u i izvan Crne Gore. Upravo mi, koji našu zemlju smatramo najljepšom i jedinom svetinjom, upravo mi koji želimo da ona bude svakog dana bolja i jača, a ne da postane ime u rubrikama, sa potpuno izmijenjenim opisom, drugačijom zastavom, modifikovanom himnom, tuđom crkvom, upravo mi kojima je Crna Gora početak i kraj, smisao, najljepša pjesma i priča, upravo mi smo danas u našoj Crnoj Gori žrtve direktnih ili u kvazigrađanski koncept upakovanih politika i stremljenja”, piše u saopštenju.

Jasno je da je cilj ovih struja da, kako navode, kroz retoriku zabrinutosti za budućnost Crne Gore, rješenje problema vide u, kako navode, njenoj suštinskoj izmjeni tako da više ne liči na sebe, već na neku drugu.

“Za ostvarenje toga cilja, za očuvanje svojega povlašćenoga položaja i za zadržavanje nezakonito prigragljenih hramova i imovine, spremni su i namjeravaju da žrtvuju i mir i bezbjednost građana Crne Gore. Ako im mogne bit’, a nadamo se da neće”, piše u saopštenju.

Predstojeći izbori, kako navode, određuju kojim putem će Crna Gora nastaviti.

“Da li ćemo dobiti šansu da, na zdravim i iskrenim osnovama svi se potrudimo da je u narednom periodu učinimo boljom ili ćemo strahovati kada nam đeca izađu da proslave neki nacionalni praznik ili pobjedu reprezentacije, sa crnogorskim dvoglavim orlom, budu linčovani ili osuđeni da time provociraju neke toboš ugrožene strukture. Biramo između šanse da unapređujemo postojeći ili dobijemo novi sistem, nama stran.

Ne smatramo vas neemancipovanim da bismo sugerisali da li da izađete na izbore i koga da zaokružite, ali izražavamo očekivanje da će vam toga dana, kao i mnogo puta prije, onda kada mnogima nije bastalo, a i sada kada se mnogi premišljaju, Crna Gora i život naše đece u njoj biti na umu i u srcu. A od 31. avgusta, svim sredstvima, a naša sredstva su poštena riječ i djelo, nastavljamo borbu za Crnu Goru u kojoj se zna ko je za nju život dao, a ko je okupatoru ili osvajaču pribjegao, ko je i u ovome vremenu voli i brani a ko je izdaje i radi protiv nje. To je naša dužnost a smatramo da smo kadri izvšravaiti je”, piše u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve