Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Čelanović: Vlada izgleda kao turistička agencija, Abazović će odlazak u Njujork predstaviti kao isplativ po Crnu Goru

Vlada u tehničkom mandatu, dodaje, izgleda kao turistička agencija

Kopanje tunela do depoa Višeg suda je ogroman propust bezbjednosnog sektora, kazao je generalni sekretar SD-a Miloš Čelanović u emisiji “Pressing” Gradske TV.

Osvrnuo se i na to što su ove godine na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija u Njujork otišle dvije crnogorske delegacije predvođene predsjednicima države i Vlade u tehničkom mandatu.

“Nikad se do sad nije dešavalo da idu dvije delegacije. Praksa je da jedne godine ide premijer, druge predsjednik. Ovoga puta smo imali više od 20 članova delegacije, ogromne troškove po državu…”, navodi Čelanović i dodaje da očekuje da premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović pokušati svoj odlazak da predstavi kao “strašno isplativ po Crnu Goru”.

“S obzirom da nije trebao da bude tamo, pokušaće da opravda svoj odlazak i ogromne troškove po građane”, ocjenjuje Čelanović.

Vlada u tehničkom mandatu, dodaje, izgleda kao turistička agencija.

“Zaista su se naputovali, imaju sate letjenja kao kopiloti iz nekadašnjeg Montenegro Airlines-a. Čini mi se da ne razmišljaju o troškovima”, navodi Čelanović.

On podsjeća i na izjavu specijalnog izaslanika SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, ističući da je Eskobar direktno kazao da je razočaran Abazovićem i djelovanjem njegove Vlade.

Komentarišući protest ispred Ministarstva unutrašnjih poslova, Čelanović kaže da se ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, pored ostalog, ponašao nekulturno.

“Nastupiti sa željom da dođe do fizičkog sukoba je neprimjereno za ministra”, ističe Čelanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve