Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Čanak: Milatović izabran na preporuku Mitropolije crnogorsko-primorske

Ocjenjuje da je najveća pobjeda Mila Đukanovića u tome što je 2020. godine bez ijedne riječi predata vlast, bez ijedne trzavice i bilo čega sličnog

Slabo sam upoznat sa djelovanjem novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića. Znam samo da je izabran na preporuku, najblaže rečeno, Mitropolije crnogorsko-primorske u apostolsku vladu Zdravka Krivokapića. Što u meni već budi sumnju u desekularizaciju demokratskog procesa u Crnoj Gori, izjavio je Nenad Čanak, bivši predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Čanak se u gotovo svim prethodnim izbornim ciklusima kao i u posljednjem, isticao po snažnoj podršci odlazećem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, argumentujući svoja zalaganja kritikom protivkandidata i onih koji su stali “na crtu“ Đukanoviću – da su prosrpski, proruski, sa težnjama negiranja crnogorske državnosti i identiteta, prenosi Danas.

“Kada pogledate ko je podržao njegovu predsjedničku kandidaturu, vidjećete da su tu uglavnom ljudi koji ne prihvataju činjenicu o nezavisnosti Crne Gore kao države, postojanje Crnogoraca kao naroda i ljuti su protivnici i evropskih integracija i članstva u NATO. Dakle, sa te strane, imao sam opravdanu sumnju da je u pitanju nešto što je u interesu Kremlja i nacionalističkih krugova u Srbiji i sjeveroistočnoj BiH. S obzirom na svu logistiku, koja je tu data, a sa druge strane i djelovanje same Vlade Crne Gore čiji je bio Jakov Milatović kandidat, u kojem je bilo niz nesporazuma, od isključivanja kamera na graničnim prelazima, da se ne vidi ko je sve ušao u Crnu Goru sa kojim tablicama… Dakle, dosta sam skeptičan prema svemu tome“, kazao je Čanak.

Ocjenjuje da je najveća pobjeda Mila Đukanovića u tome što je 2020. godine bez ijedne riječi predata vlast, bez ijedne trzavice i bilo čega sličnog.

“Mislim da je to put kojim bih volio da vidim da se kreću i ovi što su sada osvojili vlast, da tako predaju vlast. To bi značilo da je Crna Gora demokratska zemlja“, ocijenio je Čanak.

IzvorDanas

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
07.04.2023-10:21 10:21

E zamlate od čoeka, prase neuštrojeno