Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

BVCG: Bošnjaci dobar most saradnje između BiH i Crne Gore

Delagacija u sastavu Suljo Mustafić, predsjednik BVCG i Sead Šahman, član vijeća prisustvovala je svečanoj akademiji koja je održana u Sarajevu povodom obilježavanja 20. Novembra -Dana Sandžaka i 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovin

Bošnjaci su autohton i utemeljen narod u Crnoj Gori i kao takvi predstavljaju dobar most saradnje između dvije države, Bosne i Hercegovine i Crne Gore u društveno-političkom, ekonomskom i kulturnom smislu, konstatovano je tokom susreta Delegacija Bošnjačkog vijeća Crne Gore (BVCG)  sa potpredsjednikom Federacije BiH Refikom Lendom.

Iz BVCG su saopštili da na poziv Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka u BiH, delagacija u sastavu Suljo Mustafić, predsjednik BVCG i Sead Šahman, član vijeća prisustvovala je svečanoj akademiji koja je održana u Sarajevu povodom obilježavanja 20. Novembra -Dana Sandžaka i 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Foto: BVCG

Mustafić u Šahman su, kako se navodi, razgovarali sa brojim predstavnicima Udruženja i građanima porijeklom iz Crne Gore, ljudima iz akademske zajednice, poslovnog i biznis svijeta, kao I kulturnim poslenicima.

U sklopu boravka u Sarajevu, delegacija Bošnjačkog vijeća sastala se sa potpredsjednikom Federacije Bosne i Hercegovine generalom Refikom Lendom.

“Konstatovano je da su Bošnjaci autohton i utemeljen narod u Crnoj Gori i da kao takvi predstavljaju dobar most saradnje između dvije države, Bosne i Hercegovine u Crne Gore u društveno-političkom, ekonomskom i kulturnom smislu”, neki su od zaključaka susreta.

Foto: BVCG

Naglašeno je da su Bošnjaci dali “nemjerljiv doprinos svim reformskim procesima na integracionom putu Crne Gore u Evropsku uniju”.

Iz BVCG navode da Mustafić i Šahman sastali su se i sa ministrom za ljudska prava u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Sevlidom Hurtićem, kao i sa predsjednikom BZK “Preporod” prof. dr Sanjinom Kodrićem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Oftamolog
27.11.2023-18:56 18:56

Ukratko nikakve razlike sa bracom hrhri i srbseroi . Igranka brez prestanka do zadnjeg, jjuuhhhuuuuu