Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

BS Pljevlja: Pozivamo Vladu da hitno reaguje i spriječi pokušaj asimilacije

''Priča o evropeizaciji, multietičnosti, antifašizmu, danas je pala na ispitu upravo u gradu koji se s ponosom dičio da je i multietnički i antifašistički''

Odluka odborničke većine u SO Pljevlja, da u gradu koji se vijekovima ponosi multietničkim skladom i antifašističkim karakterom, da za Dan opštine, koji proslavljaju građani svih religija, proglasi vjerski praznik jedne vjerske zajednice, pokušaj je nasrtaja na građanski i sekularni duh Pljevalja i pokušaj asimilacije, saopšteno je iz OO BS Pljevlja.

“Priča o evropeizaciji, multietičnosti, antifašizmu, danas je pala na ispitu upravo u gradu koji se s ponosom dičio da je i multietnički i antifašistički. Ovakav odnos odbornika i partija koje su glasale da vjerski praznik jedne crkve bude zvaničan dan opštine svih građana Pljevalja, pa i Bošnjaka, nije korektan i nije u skladu sa našim vjekovnim dobrosusjedskim, prijateljskim i komšijskim odnosima”, istakli su u saopštenju.

Zato, kako navode, iz pljevaljskog BS-a pozivaju Vladu Crne Gore, koja jedina ima zakonska ovlašćenja u konkretnom slučaju, da “hitno reaguje, da odbije ovakav prijedlog SO Pljevlja i na taj način spriječi očigledan pokušaj asimilacije multietničkih Pljevalja”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nihad
29.09.2023-05:40 05:40

Predlog cetnickih Demokrata je da sprze CG ! Psihicki poremeceno mrze sve sto se zove Crnogorsko – Becic  (SESELJ ) promovise  Cetnika Pavla Djurisica oce Ulicu i Bistu Cetnika Djurisica u Berane!