Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

BOŽOVIĆ OFIRALA VELIKOSRPSKI PLAN ZA CRNU GORU: Preispitati državne simbole, himnu i zastavu na putu ka pomirenju

''Promjenom Ustava postići konsenzus i vratiti slobodarsku trobojku''

Na putu ka pomirenju državne simbole, himnu i zastavu potrebno je u narednom peridu preispitati i o tim pitanjima promjenom Ustava postići konsenzus i vratiti slobodarsku trobojku kao vjekovni simbol Crne Gore, smatra poslanica Nove srpske demokratije (NSD), Jelena Božović.

“2006. godine bila sam aktivna učesnica u političkoj borbi za očuvanje zajednice Srbije i Crne Gore. Kao studentkinja u Kragujevcu zajedno sa mnogim studentima iz Crne Gore koji su studirali u Srbiji nedjeljama smo se okupljali pod parolama: ,,NE je pozitivan odgovor” i „Crna Gora nije na prodaju”. Na glasanje smo došli organizovano. Bilo nas je dosta i bili smo sigurni da ćemo našim glasovima uspjeti da sačuvamo jedinstvo jednog istog naroda u zajednicu Crne Gore i Srbije”, navela je poslanica NSD-a na Fejsbuku.

Božović kaže da su 21.maja 2006. godine “doživjeli veliko razočaranje”.

“Naš glas nije odlučivao. Crna Gora je nezavisnost dobila na silu, krađom na referendumu, ucjenama, velikim parama i velikim brojem glasova iz inostranstva onih građana koji su odavno odlučili da svoj život žive u nekoj drugoj državi a ne u Crnoj Gori. Od 21. maja 2006. godine zaogrnuti zastavom koja je postala stranačko obilježje DPS-a, porodica Đukanović i njima bliski saradnici i poslušnici enormno su se bogatili, a država je siromašena. Posledice štetne politike bivšeg režima, podjele i pljačku državne imovine trpjeće još mnoge generacije koje dolaze”, rekla je poslanica NSD-a.

Božović poručuje i da se “zastava ne voli na silu”.

“Zastava se veliča kad uz nju slaviš i pobjeđuješ. Kad pod tom zastavom živiš slobodno i osjećaš se zaštićeno. Srbi u Crnoj Gori pod referendumskom zastavom doživljavali su progon, diskriminaciju i veliko ponižavanje svih ovih godina. Pod ovom zastavom učili su jednu generaciju da su Srbi neprijatelji i da ih treba protjerati iz sopstvene zemlje. Da je Srbija neprijatelj Crnoj Gori… Pod ovom zastavom dešava se kriza identiteta koja je mutila svijest o tome ko smo i šta smo. Pod ovom zastavom društvo u Crnoj Gori i danas je podijeljeno. Zato se 21. maj ne slavi, posebno ne uz himnu saradnika ustaškog režima Sekule Drljevića”, zaključuje Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nik
22.05.2023-19:47 19:47

Evo sta im je Vucic Cetnik izjavijo -Crna Gora je iz zajednice sa Srbijom izašla 21. maja 2006. godine, nakon održanog referenduma na kom je pobedila separatistička struja..Zamislite sta ovaj ceto poslije posjete CG izjavljuje da bi mu trebalo zabranit ulaz u CG!

Backovic E.
22.05.2023-19:49 19:49

Sta Bozovic hoce? Prvo preispitati drzavne zastavu i drzavne simbole, a potom ide i zahtjev za preispitivanjem drzavnopravnog statusa,….sve u cilju pomirenja! Ma nemoj!! Kakvo podlo licemjerje………

RIR
22.05.2023-19:55 19:55

…poznata je oVa po “bistrim” prijedlozima ; nijedan prijedlog njen nije utemeljen u CG tradiciju —po njenom izgleda da je najbolje preuzeti od SRB /BahmutoveTUR/ i da se samo oni zadovolje …da što više liči na “veličanstvenu istoriju srb.”-što bi rekao Vučic …/500god.Tur.roblje…/ ova izgleda nema pojma , neće da zna ništa o CG istoriji …ni pod kojom su zastavom ginuli i nosili “barjaktari” u bitkama za slobodu CG… To je nihovo pomirenje …na kraju bi došli rehab.četništva pa Kapela na Lovcen , pa …nikad kraja… NEĆE MOĆI -Božovicka “pipunovska “…dokle je CG i Crnogoraca… pa vaši SRB prezeše našu… Pročitaj više »

Lada
22.05.2023-20:53 20:53

Štovje ovo? Je li to rezultat defekta u odgoju, indoktrinacije ,psihicke bolesti ili je u pitanju jednostavno pasjaluk?
Može li ovaj fenomen neko naučno protumačiti?

Neko
23.05.2023-00:36 00:36

Kratko i jasno: M.R.Š.