Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Božović o izboru Vukovića: Građani žrtva nasilne politike, lažne demokratije i bezakonja DPS-a

Nakon odlaganja izbora za jesen, ovo je, ističe ona, još jedan eklatantan primjer očajnika koji su zbog straha od glasa naroda i lošeg rezultata na izborima u Podgorici i drugim opštinama spremni da povuku niz nezakonitih poteza kako bi još koji mjesec zadržali poziciju vlasti

Izbor Ivana Vukovića za gradonačelnika je nezakonit čin koji sa sobom nosi niz problema, a posledice će u narednom periodu trpjeti svi građani Podgorice, kazala je poslanica Demokratskog fronta DF Jelena Božović.

“Ni jednim pravnim aktom nije propisana mogućnost za ovakvo djelovanje i nasilno produžavanje mandata i odbornicima i gradonačelniku. Brutalno se krše zakoni, ali i osnovno ustavno pravo građana da na izborima biraju i budu birani. Jedna mala grupa ljudi dala je sebi za pravo da donosi važne odluke o životu svih građana, a da prethodno od tih istih građana nisu dobili podršku. Time je DPS sa svojim koalicionim partnerima još jednom pokazao da su uskopartijski interesi ispred opšteg interesa”, kazala je Božović.

Nakon odlaganja izbora za jesen, ovo je, ističe ona, još jedan eklatantan primjer očajnika koji su zbog straha od glasa naroda i lošeg rezultata na izborima u Podgorici i drugim opštinama spremni da povuku niz nezakonitih poteza kako bi još koji mjesec zadržali poziciju vlasti.

“To će direktno uticati na kvalitet i život građana jer svaka odluka, svaki projekat, svaki ugovor koji nezakonito izabran gradonačelnik bude potpisao, biće nelegalan, nelegitiman i ništavan posao, a na ovakav način izabranom gradonačelniku se otvara mogućnost za brojne zloupotrebe. Građani su i ovog puta žrtva nasilne politike, lažne demokratije i bezakonja koje DPS decenijama sprovodi. Ma kakvim političkim akrobacijama da se koriste, DPS će doživjeti pad i poraz u Podgorici, kao što su poraženi u svim opštinama od 30. avgusta do danas”, zaključuje Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
06.07.2022-21:37 21:37

Fina žena, a kočijaški izgovor…Ka ljepotica koja nije obrijana pod pazuvo…

BobZeković
07.07.2022-10:28 10:28

ivan Vuković je nešto najčjepše što se moglo dogoditi Crnogorskim građanima od 1990-godine. Srpskim krvožednim fašistima to užasno smeta. Bude se Istog i Zapad, bude se Sjever i Jug Crne Gore. Naprijed Crna Goro, biće Drnogorski građani uz Crnu Goru, uz druga druga drug, uz čovjeka čovjek. DOLJE SRPSKI OKUPATORSKI FAŠISTI. DOLJE RUSKI KRVOŽEDNI FAŠISTI ZAJEDNO SA ONIMA KOJE SU POKUPOVALI PO EU!