Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bolju budućnost Nikšiću nudi sestrić ozloglašenog NARKO BOSA: ”Šubara” u problemu, konkurencija širi priče o vezama sa ”Rankom Eskobarom”

Kako saznaje portal Aktuelno iz dobro upućenih izvora, u DF-u posljednjih dana na svaki mogući način pokušavaju da prikriju rodbinske veze Kovačevića i Radoševića, ali im ne ide od ruke, jer mnogi Nikšićani znaju za taj porodični odnos. Spekuliše se da je priča o porodičnim vezama narko bosa Ranka Radoševića i Marka Kovačevića lansirana iz konkuretskog tabora odnosno Demokrata ili liste Miodraga Dake Davidovića

Lista ”Za budućnost Nikšića” posljednjih dana ima veliki problem, jer se saznalo da je njihov nosilac, poznati režiser Marko Šubara Kovačević porodično povezan za ozloglašenim narko bosom Rankom Radoševićem zvanim Ranko Eskobar!

Prema navodima srpskog tabloida Blic, Radošević je vođa dijela kriminalne grupe čiji su glavni zadatak profesionalne likvidacije!

Kako saznaje portal Aktuelno iz dobro upućenih izvora, u tom savezu posljednjih dana na svaki mogući način pokušavaju da prikriju da je Radošević ujak Kovačeviću, ali im ne ide od ruke, jer mnogi Nikšićani znaju za taj porodični odnos.

Ono što je sigurno je da će objava ove informacije u medijima donijeti nove probleme listi Za budućnost Crne Gore, a spekuliše se da je priča lansirana iz konkuretskog tabora odnosno Demokrata ili liste Miodraga Dake Davidovića.

Davidović je prvi na listi osumnjičenih kada je u pitanju širenje kompromitujućih priča o nosiocu liste ”Za budućnost Nikšića” Marku Šubari.

Marko Kovačević – Šubara: Po svaku cijenu pokušao da sakrije veze sa Radoševićem

Političke grupacije okupljene oko Dake i Šubare su u žestokom konfiliktu oko biračkog tijela.

Davidović, inače kum premijera Zdravka Krivokapića, čini sve da na račun glasača DF-a proširi svoje biračko tijelo, i u Nikšiću napravi jaku bazu za buduću stranku koju će osnovati sa svojim kumom Podoljubom.

Daka meta brutalne kampanje DF-a

U prljavoj kampanji ne zaostaje ni lista ”Za budućnost Nikšića” koja po društvenim mrežama širi najgore bljuvotine na račun kontroverznog svetosavskog biznismena.

Portal Aktuelno ovom prilikom donosi priču koju je objavio beogradski BLIC u svom čuvenom KRIMI SERIJALU, a koja se tiče ujaka nosioca liste ”Za budućnost Nikšića” Marka Kovačevića.

Srpska policija na tragu je jednom od najmoćnijih narko-kartela koji se, osim za međunarodni šverc i dilovanje narkotika, dovodi u vezu i sa nekoliko mafijaških obračuna u Beogradu. Reč je nikšićkom kvartaškom klanu na čijem čelu se, prema ekskluzivnim saznanjima “Blica”, nalaze Nikšićani Radomir Baćović (43), zvani Boban, i Ranko Radošević (46), zvani Ranko Eskobar nastanjen u Podgorici.

Informacije o aktivnostima ove grupe policija je počela da prikuplja pre više od deset godina, a do saznanja o švercu narkotika iz Južne Amerike u Evropu došlo se tokom istraga nekoliko ubistava u poslednje dve godine.

– Baćovićeva i Radoševićeva grupa bavi se švercom kokaina i skanka, i to u količinama koje se mere stotinama kilograma. Kokain se nabavlja i švercuje iz Južne Amerike u Evropu. Grupa je veoma organizovana sa mrežom saradnika.

Narkotici se brodovima švercuju do evropskih pomorskih luka i dalje se rasturaju na ulična narko-tržišta. U velikom poslu su već duže vreme, tako da se pretpostavlja da su do sada prošvercovali nekoliko tona kokaina na kojima su zaradili desetine miliona evra – kaže za “Blic” izvor upućen u istragu o razotkrivanju ove grupe.

Baćović blisko sarađuje sa “kolegama” iz Podgorice, a glavni saradnik mu je Radošević, koji je, kako navodi naš izvor, vođa dela grupe čiji su glavni zadatak profesionalne likvidacije. Osim Radoševića, glavni Baćovićevi saradnici su i Nenad Matović (43), zvani Ćelo, Nebojša Marković (46), zvani Majkara i Petar Radonjić (52), zvani Fratelo, jedan od mozgova svetski poznate grupe pljačkaša “Pink Panter”.

-Baćović je u Srbiji hapšen samo jednom 2013, i to po poternici Interpola koju je za njim raspisala Crna Gora zbog izdržavanja zatvorske kazne od šest meseci zbog nasilničkog ponašanja. On je tada izručen Crnoj Gori, ali se i kasnije često pojavljivao u Srbiji, gde je kupio brojne nekretnine uglavnom u Beogradu i na Zlatiboru – kaže naš izvor.

Za razliku od Baćovića, koji u Srbiji pokušava da zadrži imidž anonimusa, Radošević je i te kako poznat srpskom podzemlju. On je kriminalnu karijeru započeo upravo kao član bežanijske kriminalne ekipe Gorana Mijatovića. Sa Mijatovićem je hapšen 2006. zbog iznude nad advokatom Branimirom Guglom, a njegovo ime u javnosti se pojavilo ponovo tek u januaru 2014, kada je beogradska policija u akciji „Grom” pretresla i njegovu kuću u Barajevu. Tada je kod Radoševića zatečen Baćovićev rođak Rajko Baćović Džeger.

Za policiju je mnogo interesantnije bilo pominjanje Radoševićevog imena na suđenju pljevaljskom narko-bosu Darku Šariću. Naime, tokom suočavanja sa svedokom saradnikom Nebojšom Joksovićem Šarić je izjavio da “Joksović laže kako bi zaštitio Ranka Eskobara iz Nikšića”.

VEZA SA PINK PANTERIMA

Petar Radonjić Fratelo, jedan od glavnih Baćovićevih saradnika, smatra se mozgom ekipe “Pink Panter”, a pored pljački, ranije se dovodio i u vezu sa trgovinom drogom i pranjem novca. U Srbiji je hapšen 2006. po poternici koju je za njim raspisao Japan, koji ga je osudio za pljačku juvelirnice u Osaki. Dovođen je u vezu sa Darkom Šarićem.

Goran Mijatović Mita (36) raznet je u eksploziji auto-bombe na parkingu u Ulici Marka Čelebonovića u Beogradu, u oktobru 2006. godine.

Nekoliko puta je hapšen, a MUP Srbije ga je zabeležio u “Beloj knjizi” o organizovanom kriminalu. U pomenutoj knjizi imenovan je kao vođa bežanijske kriminalne grupe, a na to mesto došao je posle ubistva Radoslava Trlajića – Bate Trlaje.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Huso
02.03.2021-13:09 13:09

CETNISTVO DA VLADA NIKSICEM ! BUDALE SU POMRLE DA BI IM DALI GLAS ! NEMA ZA OVE MJESTA U NIKSICKU OPSTINU!

gagi
02.03.2021-15:36 15:36

Slobodno im “dodajte”kao suvlanika Kosanovica koji se “krije”iza starog zeljeza pri Reciklaznom centru Niksic kod Carinskog terminala,koji je skoro saslusavan u policiju zajedno sa narko grupom iz Srbije “navodnim aktivistima” Vuciceve SNS.

džudović
02.03.2021-17:55 17:55

Ne znam kako bih nagovorio Marka da jedan dan svrati na Grahovo. Naravno sa šubarom i kokardom. Da ga Graovljani dočekaju kao svojega izroda.

Nikšić: Privedeno više pripadnika kriminalnog klana, oduzeta vozila iz Srbije i velike svote novca! – Crna Gora Today
13.03.2021-07:56 07:56

[…] Kako je pisao Portal Aktuelno, Radošević, koji je član iste kriminalne grupe kojoj pripadaju Baćovići, je ujak nosioca liste ”Za budućnost Nikšića” Marka ”Šubare” Kovačevića. […]