Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Nećemo smjenjivati Leposavića ukoliko ne bude dogovora parlamentarne većine

Niti Leposavić, niti nesloga unutar parlamentarne većine, niti bilo koji drugi pojedinac, pa makar to bio i Aleksa Bečić ne smije dovesti do pada Vlade, naveo je funkcioner Demokrata

Ministar Vladimir Leposavić napravio je veliku grešku svojom izjavom o Srebrenici, zato što nije jasno saopštio u odgovoru na poslaničko pitanje da se saglasno presudi međunarodnog suda pravde u Srebrenici desio genocid, pri čemu je utvrđena pojedinačna, a ne kolektivna odgovornost, poručuje generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović.

Dakle, jasno je da su za genocid u Srebrenici odgovorni pojedinci, a ne čitav jedan narod kako se to želi spočitati i inputirati, kaže Bogdanović.

“Međutim, niti ćemo braniti ministra od nesporne greške, niti ćemo ga smjenjivati sa DPS-om, ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine. U konačnom, još nije ni prošlo traženih 200 dana za malo cjelovitije sagledavanje rada Vlade i njenih ministara.

Ministar Leposavić, ako misli dobro parlamentarnoj većini i Vladi, trebao bi znati da niti jedan pojedinac ne smije biti iznad potrebe striktnog čuvanja izborne volje građana i partnerskih odnosa Vlade i parlamentarne većine. Niti Leposavić, niti nesloga unutar parlamentarne većine, niti bilo koji drugi pojedinac, pa makar to bio i Aleksa Bečić ne smije dovesti do pada Vlade.

To bi bila pogubna greška. Niti jedan pojedinac nije toliko bitan koliko je važna Crna Gora i izborna volja građana Crne Gore. I svaka žrtva je toga vrijedna.

Sramno je koliko nas jedna strana već šest godina optužuje za izdaju i antisrpstvo, a mi punih šest godina čuvamo izbornu volju građana Crne Gore u svim opštinama u kojima smo pobjeđivali i ljude svih vjera i nacija.

Sramno je koliko nas druga strana lažno optužuje da smo četnička organizacija i velikosrbi i anticrnogorci, a mi dostojanstveno i dostojno čuvamo izbornu volju građana i svakog građanina ma koje vjere bio i ma kako se nacionalno opredjeljivao”, naveo je Bogdanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
05.04.2021-16:02 16:02

Demokratama , njihova politika je amfilohijevska , odnosno SPC-a u Crnoj Gori. Cilj Demokrata je svetosavska ili srpska Crna Gora. Njena državnost se ne poništava, ali se negira njen sadržaj, baš kao što se poništava i njen građanski, multietnički i antifašistički karakter. U sadržinskom i društvenom smislu, Crna Gora Demokrata se do kraja srbizira, po receptu i metodu pokojnog mitropolita Amfilohija Radovića. Taj ekstremni , desničarski dio SPC, nesklon Vučiću, oslonjen je na Rusiju. U tom smislu, Demokrate imaju podršku ne samo manjinskog opozicionog dijela SPC-mislim na Amfilohijeve nasljednike- nego i na snažnu podršku proruske, desničarske opozicije u Srbiji, pa… Pročitaj više »

Safet
05.04.2021-16:16 16:16

Demokrate vi ste četnička organizacija i velikosrbi i anticrnogorci, vi podrzavate i slavie sve sto je cetnicko vasa pjesma se cuje svaki dan poslusaj tvoju najmiliju koju svaki dan slusas!
!U mog djede
u mog djede, brada je do pasa
kosa mu se
kosa mu se ko more talasa

Moj stari djedo, sila je izgled’o

I danas je ljuta zmija
kokarda mu sija

Na njemu je
na njemu je deset ljutih rana
stari četnik
stari četnik željan je megdana

Dinara ga
Dinara ga sakrivala kažu
on se kleo
on se kleo u Đujića i Dražu

Apsolutno
05.04.2021-16:41 16:41

“Demokrate” perfidni poltroni Moskve i svetosavsko fašističko četničkog opredjeljenja. Da gori su od DF-a. Čak im je i slogan sektaški, ,,mir je naša nacija,,,, anti hrišćanski, dvoličan ka oni.

ENISA
05.04.2021-17:21 17:21

Ovaj Bogdanovic je visi nacionalista i Cetnik od Leposavica samo mu jos fale brkic mali i onda je kompletan fasista!