Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Biram Bar: Za vaš i naš Šušanj, hoćemo samo najbolje

''Svjesni smo problema na javnom parkiralištu kod Amfore, pogotovo u ljetnjim mjesecima, zato ćemo i raditi na njegovom uređenju u cilju potpunije iskorišćenosti kapaciteta''

Šušanj je zapamtio vrijeme kada je bio jedan od posjeda benediktinskog samostana na Ratcu, preko vremena kada je spajao Austrougarsku Carevinu i Kraljevinu Crnu Goru, do današnjeg dana, kada predstavlja jedno od najvećih naselja u Opštini Bar i važano turističko središte ovog grada. Smješten između oboda Sutormanskog masiva i krševite obale Jadrana, svakom stanovniku, turisti ili nenadanom putniku, pružao je sve pogodnosti blage mediteranske klime, sa borovom šumom na Žukotrlici koja je njen zaštitni znak i višestoljetnim maslinama koje ukrašavaju njegovo zaleđe, saopšteno je iz Biram Crnu Goru, Biram Bar.

„Svi mi želimo za naš Šušanj ono najbolje. Hoćemo da se razvija i unapređuje iz dana u dan. Svjesni smo problema na javnom parkiralištu kod Amfore, pogotovo u ljetnjim mjesecima, zato ćemo i raditi na njegovom uređenju u cilju potpunije iskorišćenosti kapaciteta“, kazao je kandidat za odbornika Aleksandar Glavanović.

Kandidatkinja za odbornicu Sonja Simonovska je kazala, „Znamo i da Šušanj nema igralište za djecu, stoga ćemo se potruditi da u predstojećem periodu, pronađemo adekvatne lokacije i izgradimo makar jedno moderno igralište”, navodi se u saopštenju.

Nikola Đokmarković, kandidat za odbornika liste Radomir Novaković Cakan – Biram Bar kaže: „Za mene, kao starosjedioca, čiji su preci vjekovima živjeli u Šušanju, posebnu pažnju zaslužuje onaj stari, istorijski dio Šušanja od zaseoka Talića i Matkovića, na jednoj, do zaseoka Gromanića i Banovog potoka na drugoj strani, a koji je nepravedno zapostavljen i u kojem u 21. vijeku nemamo riješeno pitanje vodosnabdijevanja i odvoda otpadnih voda. Isti je slučaj i u svim naseljima koja gravitiraju preko željezničke pruge, od naselja Zeleni pojas do Ilina.“

Svima je poznat problem saobraćajnih guzvi tokom ljetnje sezone u Šušnju.

“Mnogo je toga predloženo, ali, na žalost, malo učinjeno na njegovom rješavanju. Mi iz Biram Bar odlučni smo u namjeri da se realizacija projekta „Pothodnik kod Mimoze“, u saradnji sa nadležnim državnim organima, otpočne bez odlaganja. U tom smislu, mi iz Biram Bar snažno ćemo se založiti da se nastave radovi na izgradnji planiranih saobraćajnica u okviru DUP -a Ilino. Samo na taj način umanjićemo ili u potpunosti eliminisati jedan od najvećih problema sa kojim se suočavaju mještani i turisti”, naveo je Đokmarković.

Poručuje kako vremena za čekanje nema, “za vaš i naš Šušanj, hoćemo samo najbolje”.

“Zato, 23. oktobra, glasajte za pravu šušanjsku i barsku priču- zaokružite broj 3- listu odbornika Radomir Novaković Cakan – Biram Bar”, poručio je Đokmarković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve