Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Biram Bar- Biram Crnu Goru: Šta je važnije-izbori ili turistička sezona

''Mi samo želimo da i oni koji danas samo pričaju o onome što nas dijeli počnu da pričaju o onome od čega živimo – ekonomiji, novim radnim mjestima, očuvanju postojećih, turističkoj sezoni od koje mi na primorju živimo. Ukoliko ne znaju kako se to radi, neka se sklone i puste one koji imaju znanja i želje da se bave ovim ključnim problemima''

Izbori u svakoj zemlji jesu bitni i sa time niko ne polemiše. Ali lokalni izbori u Crnoj Gori ne mogu biti važniji od najbitnije grane privrede – turizma. Izbori da, ali datumom prilagođeni turističkoj sezoni, navodi Biram Bar- Biram Crnu Goru.

“Mi u Crnoj Gori u ovom trenutku imamo tehničku Vladu koja radi u ograničenom kapacitetu. Ne znamo imamo li Parlament ili ga nemamo. U dva grada na primorju (Budva i Tivat) izbori se održavaju 05. juna. U Ulcinju se upravo završavaju. Kao ljudi koji ovdje žive i poznaju mentalitet našeg naroda, mislimo da je jedino ispravno rješenje bilo da se izbori u Baru održe kada i izbori u druga dva primorska grada – 05. juna. Ovo bi nam dalo šansu da vlast u ovim opštinama, čak i da ima ponavljanja izbora na nekim biračkim mjestima, formiramo prije početka pune turističke sezone početkom jula”, ističu u ovoj partiji.

Kako su dodali, turizam Bara je još jednom postao talac lokalnih političkih interesa Podgorice.

“Možda njima u glavnom gradu izbori odgovaraju 19. Juna, ali nama koji živimo od turizma – ne. Slušamo od predstavnika Vlade u tehničkom mandatu kako nikada bolju predsezonu nismo imali. Ali niko od njih da kaže da su ti rezultati uslovljeni tragičnim događajima koji se dešavaju zbog rata u Ukrajini. Niko od njih da pogleda istini u oči i kaže: ko je mogao da dođe iz Rusije i Ukrajine, on je već došao. Niko od njih da kaže da je Rusija stavila Crnu Goru na listu “neprijateljskih država” još 07. marta i da će to imati posljedice po naš turizam. Sa druge strane, slušamo gotovo bajke o dolasku turista iz Zapadne Evrope. Kako će doći? Mi smo jedina zemlja u Evropi koja nema ni jedan kilometar auto-puta jer i ono što smo završili zvrji prazno i čeka, vjerovatno, datum koji će odgovarati političarima za neke izbore” saopšteno je iz ove partije.

“Tako, dok se naši političari “nadmudruju” saopštenjima i utrkuju u lijepim obećanjima – strada turizam Bara i Crne Gore. Nismo mi u Biram Bar – Biram Crnu Goru pesimisti. Mi samo želimo da i oni koji danas samo pričaju o onome što nas dijeli počnu da pričaju o onome od čega živimo – ekonomiji, novim radnim mjestima, očuvanju postojećih, turističkoj sezoni od koje mi na primorju živimo. Ukoliko ne znaju kako se to radi, neka se sklone i puste one koji imaju znanja i želje da se bave ovim ključnim problemima”, ističe Biram Bar- Biram Crnu Goru.

Oni imaju jedan savjet prijateljima iz svih političkih stranaka u Baru.

“Ukoliko danas niste spremni za izbore koji bi se održali 05. juna – nećete biti spremniji ni za one 19. juna ili kada god riješite da oni budu. Biram Bar – Biram Crnu Goru je spreman i sigurno će postići bolji rezultat nego na izborima održanim 2018-te godine”, poručuju iz Biram Bar- Biram Crnu Goru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve