Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

Bilčik: Bošnjačka stranka pouzdan partner EU

Bilčik je istakao punu podršku politici Bošnjačke stranke oličenoj u principu da Evropska unija nema alternativu, dodajući da, uz formiranje proevropske Vlade, odgovarajuće reforme i snažniju posvećenost vladavini prava, možemo očekivati da Crna Gora bude prva naredna članica evropske porodice naroda

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović sastao se u Briselu sa predsjedavajućim Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Vladimirom Bilčikom.

“Sagovornici su konstatovali da je potrebno ubrzati evropski put Crne Gore i stabilizovati unutrašnje političke prilike”, saopšteno je iz BS-a.

Bilčik je istakao punu podršku politici Bošnjačke stranke oličenoj u principu da Evropska unija nema alternativu, dodajući da, uz formiranje proevropske Vlade, odgovarajuće reforme i snažniju posvećenost vladavini prava, možemo očekivati da Crna Gora bude prva naredna članica evropske porodice naroda.

“Navodeći da je Bošnjačka stranka prepoznata kao pouzdan partner Evropske unije u Crnoj Gori, Bilčik je iskazao zahvalnost Bošnjačkoj stranci na dosljednom i jasnom pravcu djelovanja i punoj posvećenosti, od prvog dana, evropskim integracijama”, navodi se u saopštenju.

Ibrahimović je ukazao da Bošnjačka stranka predstavlja faktor stabilnosti i garant evropske budućnosti Crne Gore, jer moramo biti država razvijene ekonomije i evropskog životnog standarda.

“Zamah takvom cilju, istakao je Ibrahimović, može dati samo politički stabilna, evropska i građanska Vlada Crne Gore, koja bi napravila neophodan dodatni korak u pravcu ubrzanja evropskih integracija”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve