Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Bez izjava: Spajić održao sastanak sa opozicijom o popisu

Cilj sastanka je da se utvrdi šta je realizovano iz Sporazuma o uslovima za održavanje popisa, i da li popis može da počne 30. novembra

U zgradi Vlade danas je održan sastanak premijera Milojka Spajić i predstavnika opozicije o predstojećem popisu. Nakon sastanka nije bilo izjava za javnost ni premijera, ni predstavnika opozicije.

Cilj sastanka je da se utvrdi šta je realizovano iz Sporazuma o uslovima za održavanje popisa, i da li popis može da počne 30. novembra.

Skupština Crne Gore podržala je danas formiranje Odbora za praćenje primjene Sporazuma o uslovima za održavanje popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, čiji će kopredsjednici biti poslanici Pokreta Evropa sad i Demokratske partije socijalista, Darko Dragović i Nikola Rakočević.

Ranije danas, premijer je na društvenoj mreži Iks pozdravio usvajanje izmjena i dopuna Zakona o popisu, istakavši da je, sa podrškom 64 poslanika, to način da se vrati povjerenje u institucije sistem.

On je poručio da će Vlada obezbijediti uslove za nesmetano sprovođenje popisa. Spajić je kazao da je mjesec posvećenosti dijalogu i inkluzivnom pristupu dalo rezultat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve