Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

BEZ DOGOVORA DF poručio Abazoviću: “Obustava pregovora dok se URA ne izjasni oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti”

DF je još ranije postavio ultimatum URA-i da ako ne prihvate povlačenje Zakona, mogu da pregovaraju sa DPS-om

Lideri koalicija okupljenih oko DF-a i URA-e “Za budućnost Crne Gore” i “Crno na bijelo” nastavili su danas pregovore na kojima je trebalo da dogovore detalje oko formiranja većine u parlamentu koja bi nakon toga sastavila Vladu. Prema saznanjima portala Aktuelno, na tom sastanku nije postignut očekivan dogovor već je praktično sve ostalo u statusu quo. Problem u pregovorima nastao je oko pitanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, jer DF traži da se taj propis pod hitno ukine, dok URA smatra da bi trebalo krenuti u izmjene tog zakona.

foto https://balkantimes.press/
“Nema nastavka pregovora dok se koalicija ‘Crno na bijelo’ ne odredi oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti i principa podjele vlasti”, kazao je veoma pouzdan izvor portala Aktuelno iz koalicije “Za budućnost Crne Gore”.
Današnjim pregovorima prisustvovali su lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević kao i predsjednik URA-e Dritan Abazović.

Iako je Abazović nekoliko puta u javnosti nagovijestio da je povlačenje Zakona jedna od opcija, funkcioneri njegove koalicije se tome protive.

DF je, sa druge strane, postavio ultimatum URA-i da ako ne prihvate povlačenje Zakona, mogu da pregovaraju sa DPS-om.

Iako se očekivalo da će predstavnici DF, Demokrata i URA lakše postići dogovor o formiranju nove vlasti, već se sada može zaključiti da sve ide u krug i da se praktično ništa ne pomjera sa mjesta.
Osim Zakona o slobodi vjeroispovjesti, goruća tema u razgovorima su i kadrovska pitanja. Podsjetimo, Abazović insistira da u novoj Vladi ne bude funkcionera čelnika DF Mandića, Medojevića i Kneževića.
Takav stav naišao je vrlo oštro protivljenje Medojevića koji je danas oštro poručio Abazoviću da “protiv učešća lidera DF u Vladi mogu imati samo saradnici UDBE, šverceri, kriminalci i tajkuni”.
Podsjetimo, pregovarački timovi tri koalicije nove parlamentarne većine “Za budućnost Crne Gore”, “Crno na bijelo” i “Mir je naša nacija” tek što su počeli pregovore naišli su na velike probleme.

Funkcioneri nove, potencijalne parlamentarne većine nijesu uspjeli da usaglase stavove o  principima formiranja vlade, ali nijesu se dogovorili ni o čelnim mjestima Skupštine Crne Gore ni Vlade iako se već danima spekuliše da bi te pozicije trebali da zauzmu Aleksa Bečić i Zdravko Krivokapić

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
22.09.2020-09:25 09:25

Abazovic ne drzi do sebe,pristat ce on na SVE i SVASTA samo da mu mentor Misko Perovic profitira,ovo je providno kao dan da malo skrene paznju sa sebe.

Bijeli Pavle
22.09.2020-12:10 12:10

Ajte posrbice trag vi se utro

Očigledno
22.09.2020-13:25 13:25

Jeli ovo moguće SPC na dogovor.Ja ne vjerujem u onu teoriju narod je prevarena. Narod je tačno znao što radi.
Kukace za penzijama dok ce ovi ponavljati mantru,, nema penzija jer je kriva prosla vlast,,
Dobro smišljena okupacija, BG i Moskve koji će ulećet novcem i narod će ih dočekat kao oslobodioce

Jan
22.09.2020-20:10 20:10

Ha haaa, sto dugo potrajase zajedno….. neshvatljivo mi je to bilo i 30.sept.