Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Belan: Popis je kompromitovan uticajima sa strane ali građani treba da se slobodno izjasne

Ukoliko su svi uslovi za održavanje popisa ispunjeni, nema potrebe zbunjivati građane pričom o bojkotu, kaže predsjednik Liberalne partije (LP) Vatroslav Belan, za Gradsku RTV

Popis u Crnoj Gori je kompromitovan raznim uticajima sa strane, ali građani na njemu treba da se slobodno izjasne, poručuju iz Liberalne partije. Nijesu zadovoljni radom MONSTAT-a, a bojkot vide kao opciju samo ukoliko se na terenu pokaže da uslovi nijesu do kraja ispunjeni.

Ukoliko su svi uslovi za održavanje popisa ispunjeni, nema potrebe zbunjivati građane pričom o bojkotu, kaže predsjednik Liberalne partije (LP) Vatroslav Belan, za Gradsku RTV.

„Pozivam građane da se slobodno izjasne o svakoj svojoj pripadnosti, da se odupru svakom pritisku bilo kojeg autoriteta – stranačkog, klerikalnog, bilo kojeg, i da svoju pripadnost bez pritiska i bojazni iskažu“, poručio je Belan.

Razumije, kaže, i one građane koji su razočarani u cjelokupan proces, koji je, kako ističe, svakako kompromitovan.

„Kompromitovan je zbog pritisaka i stratega velikosrpske ideologije iz Beograda. Kompromitovan je onim sramnim uticajem preko bilborda širom Boke Kotorske i Crne Gore, a moram da iskažem i kritiku na račun opozicije, kojoj pripada i Liberalna partija, da nijesmo baš u komunikaciji sa građanima i našim biračkim tijelom bili jasni i konkretni, i možda smo doprinijeli zbunjivanju tog dijela javnosti“, kazao je Belan.

Upitan da prokomentariše rad MONSTAT-a, Belan odgovara da o njihovom radu najbolje svjedoče odluke premijera Spajića o odgađanju popisa.

„Monstat je u svakoj situaciji kontrirao utemeljenim argumentima opozicije, ali je na kraju premijer Spajić svojim razumnim odlukama potvrdio da Monstat nije bio u pravu“, istakao je Belan.

Ukoliko se na terenu pokaže da uslovi ipak nijesu do kraja ispunjeni, bojkot bi ponovo postao opcija, kaže Belan i dodaje da takva odluka mora biti jedinstvena kako se ne bi nanijela višedecenijska šteta nacionalnom biću Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
02.12.2023-19:48 19:48

Pametan Odgovor..