Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Zaštita ljudskih prava garantovana Ustavom, Skupština dala veliki doprinos njihovoj afirmaciji

''Jačanje pravne države i vladavina prava moraju biti naši prioriteti u cilju integracije Crne Gore u zajednicu evropskih naroda''

Svim građankama i građanima Crne Gore čestitam 10. decembar – Međunarodni dan ljudskih prava! Današnji dan predstavlja priliku da se podsjetimo na Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima kojom je utvrđeno da se sva ljudska bića rađaju slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima, saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić.

Bečić je istakao da su, zaštita i nepovredivost ljudskih prava i sloboda propisani Ustavom Crne Gore, ali dodaje, “naš zadatak u promociji i poštovanju ljudskih prava time nije završen. Jačanje pravne države i vladavina prava moraju biti naši prioriteti u cilju integracije Crne Gore u zajednicu evropskih naroda”.

“Sa tim ciljem ovaj saziv Skupštine Crne Gore je poslovničkim izmjenama, kao i novim zakonskim rešenjima koje je usvojio, dao veliki doprinos afirmaciji i promociji ljudskih prava, smanjenju diskriminacije i ispravljanju nepravdi“, napisao je Bečić na svom Tviter nalogu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
11.12.2021-11:53 11:53

Ovaj je prolupao on prica o ljudskim pravima a krse ih svaki dan NE ZNA SA KIM JE KOALICIJA I  kad su CETNICI imali zastitu ljudskih prava ka ova CETNICKA SPLACINA U NIKSICU -KOVACEVIC I OBJASNITE STO JE BOLJI BECIC -DF-DEMOKRATE TO JE JEDAN ISTI PROGRAM U SVEMU IMAJU ZAJEDNICKI PROGRAM I IDEJU -GLAS CETNICKIM DF- JE ISTO GLAS CETNICKIM DEMOKRATAMA!