Ponedjeljak, 13 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Stabilne Vlade nema bez koalicije Hrabro se broji

Kazao je da su u sporazumu zapisali da neće sa DPS ni u kom formatu

Nosilac liste Hrabro se broji, Aleksa Bečić rekao je da je njihova koalicija osvojila svojila 13 procenata, odnosno 12 poslaničkih mandata.

-To je rast od dva procenta u odnosu na predsjednčke izbore ali i najbolji rezultat naše parlamentarne liste koju treći put predvodim. Naš rezultat je na nivou očekivanja, veoma smo zadovoljni – rekao je on.

Bečić je rekao da je ovaj rezultat ostvaren u konkurenciji PES koji nije bio na prethodnim izborima a koji je sad bio njihov direktni kokurent.

-Pored toga, da smo imali direktnog konkrenta, imali smo i 15 lista koje su pretendovale na poslaničke mandate tako da imajući u vidu te okolnosti ostvariti rezultat i ostvariti 12 mandata je impresivan rezultat kojim smo veoma zadovoljni – dodao je on.

Kazao je i da partije pobjednice od 2020. godina koje su imale poslanika, danas imaju preko tri petine poslaničkih mandata.

-Ako tome dodate poslanike manjinskih naroda… ne treba da brinete. Mi kao demokrate i evropejci se zalažemo za inkluzivnost. Crnoj Gori treba stabilna vlada i što šira parlamentarna većina – dodao je Bečić.

Kazao je da su u sporazumu zapisali da neće sa DPS ni u kom formatu.

-Interes Crne Gore je na prvom mjestu hoćemo što jaču i stabilniju vladu – kazao je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve