Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Rekonstrukcija Vlade potrebna zbog reformi, nije mi jasno zašto nervoza, uvrede, primitivizam i napadi

''Nije dobro izlaziti iz granica političkih razlika, koje su legitimne, kao što se to desilo juče jednim reagovanjem i saopštenjem, koje je ispod svakog nivoa i za neki komentar. Iznađen sam reakcijama nakon našeg saopštenja''

Predsjednik Skupštine i lider Demokrata je odgovarajući na pitanja novinara tokom posjete podgoričkoj Osnovnoj školi “Sutjeska”, kazao je da rekonstrukciju Vlade formalno-pravno može da predloži premijer, te da je ona potrebna za pokretanje reformi.

On je naveo da od prvog dana želi političke predstavnike manjinskih naroda u Vladi, te dodao da imaju pozitivna iskustva iz saradnje sa manjiskim partijama, kao i da bi volio da ta iskustva podijele na državnom nivou, preuzmu odgovornost, doprinesu smanjenu polarizacije i snižavanju tenzija.

Na pitanje da li očekuju URU u rekonstruisanoj Vladi on je kazao naravno da očekuje.

“Podrazumijeva se da 41 poslanik i subjekti koji su izraz izborne volje treba da nastave zajednički da rade u narednom periodu. Trudiću se da pozivam na tolenanciju. Nije dobro izlaziti iz granica političkih razlika, koje su legitimne, kao što se to desilo juče jednim reagovanjem i saopštenjem, koje je ispod svakog nivoa i za neki komentar. Iznađen sam reakcijama nakon našeg saopštenja.

Vi znate da su politički subjekti i crnogorska javnost uporno usmjeravale odgovornost na Demokrate i DF, da su razlike koje postoje među nama razlog političke nestabilnosti”, rekao je Bečić.

On dodaje da kada je DF odustao od rušenja Krivokapića i Vlade, imaju napade od jednog subjekta.

“Nije mi jasno zašto nervoza, uvrede, primitivizam i napadi za nešto što su svi od nas tražili. Jedino mogu da logiciram da nekome nije bio cilj da DF odustane od rušenja Vlade i Krivokapića, već da je bio cilj da krenu u rušenje vlade. Hoću da vjerujem da svi želimo stabilnost”, dodao je Bečić.

Na pitanje može li Vlada biti rekonstruisana do 15. oktobra kako je pominjao Knežević, Bečić odgovara:

“Što se tiče rokova, ako postoji političke volje vrlo brzo možemo da dođemo do rješenja, jer imamo osnove i temelje. Potrebnio je da se URA izjasni u odnosu na ono što su tražili od nas proteklih mjeseci, i oni i druge kolege, da se otvori dijalog između političkih subjekata i predsjednika vlade i ako bude želje taj odgovopr može vrlo brzo da se postigne”, zaključio je Bečić.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve