Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić – Rajzing Rajnke: Ko god bi pomislio da se igra sa našim evropskim putem taj neće biti vlast

Iz Vlade su naveli da Bečić je izrazio odlučnost da Crna Gora ostane čvrsto na putu svoje spoljnopolitičke strategije, s nepokolebljivom predanošću evropskim i evroatlantskim integracijama, gdje prostor za kompromis ne postoji

Ko god bi pomislio da se igra sa našim evroatlanskim putem, evropskim integracijama, usklađenošću spoljne i bezbjednosne politike sa politikom EU, otpriznavanjem država i prozapadnom orjentacijom, taj neće biti vlast, jer vlast nije igračka, kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić u toku današnjeg susreta sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država, Džudi Rajzing Rajnke. 

Tokom susreta, kako je saopšteno, Bečić je potvrdio posvećenost nove vlade temeljnim vrijednostima slobode, demokratije i kolektivne sigurnosti.

Iz Vlade su naveli da Bečić je izrazio odlučnost da Crna Gora ostane čvrsto na putu svoje spoljnopolitičke strategije, s nepokolebljivom predanošću evropskim i evroatlantskim integracijama, gdje prostor za kompromis ne postoji.

“Kao što su preci naše zemlje neumoljivo težili ka idealima slobode i samoodređenja, tako i mi danas nastavljamo hodati tim putem, sa jasnom vizijom i odlučnošću”, kazao je Bečić.

Navodi se da Ambasadorka Rajnke je ponovila očekivanje da će nova vlada brzo ispuniti svoje obaveze na putu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, da će ostati pouzdan saveznik u NATO-u, u potpunosti se uskladiti sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU i poštovati suverenitet susjednih država.

Potpredsjednik je istakao nepokolebljivu posvećenost Vlade Crne Gore koalicionom sporazumu koji je, kazao je, “postao temelj našeg djelovanja”.

“Ko god bi pomislio da se igra sa našim evroatlanskim putem, evropskim integracijama, usklađenošću spoljne i bezbjednosne politike sa politikom EU, otpriznavanjem država i prozapadnom orjentacijom, taj neće biti vlast, jer vlast nije igračka. Mi smo garant ispunjenja potpisanog Sporazuma, jer su to vrijednosti u koje jedino vjerujem”, kazao je Bečić.

Uz to, kako još dodaju , naglasio je i obavezu svih ministara, proisteklu iz Zaključaka Vlade, da u skladu sa dogovorenim ciljevima pristupe analizi trenutnog stanja i predlaganju konkretnih mjera za rješavanje problema.

“U mom mandatu, politički uticaji nikada neće presjeći granicu bezbjednosnog sektora. Samo iskusni profesionalci imaju priliku stvarati temelje sigurne budućnosti, jer njihova posvećenost predstavlja ključnu garanaciju za trijumf nad mračnim silama mafije u našoj državi”, kazao je Bečić.

Bečić je takođe istakao odlučnost u borbi protiv svih oblika kriminala i korupcije, ključnih izazova na putu ka uspostavljanju jačeg i pravednijeg društva.

Dodaje se da pitanje efikasnosti pravosuđa predstavio je kao “prioritet”, s optimističkim pogledom na skori izbor sedmog sudije Ustavnog suda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
03.11.2023-18:01 18:01

Po onoj staroj ,,ćeru kara snaji prigovara” ,,Z”pvAB već treći put prigovara vojvodi…

RIR
03.11.2023-19:02 19:02

…samo prazne priče neo četnika ,koji nista ne uradi dobro za CG -nikad glasao za dobrobit CG ,sve radi u interesu druge države a sram ga bilo stoji ispred Cgorske zastave i laže ; nece sa Zenkom ,časnim i poštenim no ucjenjuje da bi dosli ZBCG …

BMX
03.11.2023-19:11 19:11

Da li ste vi iz US diplomatije bas toliko naivni da vas ovi i ovakvi likovi tipa Bečića, Milatovića & Spajića, lazu i varaju ili je sve ovo samo dio sireg plana da se ova zemlja unisti i prepusti AV, Porfiriju i Dodiku u zamjenu za Kosovo, litijum i ko zna sta sve ne. Ako nas sad vi zrtvujete kao i 1918 g Francuska , onda je to stvarno tezak i neoprostiv grijeh za koji cete i sami snositi cijenu jer indirektno preko ovakvih likova vi pomazete i jacate Putina i Rusiju.

BobZeković
04.11.2023-08:20 08:20

Grobar i Grobarka Crne Gore, saglasni su potpunosti da Crnu Goru, treba zbrisati sa ZEMALJSKE KUGLE! OPREM DOBRO PODMUKLI, STUPID, NEMILOSRDNI ENEMY CRNE GORE, CRNOGORACA I CRNOGORKI!