Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Nije bilo nikakvog dogovora Demokrata i DPS-a prije glasanja o Vladi

To su, kaže, potvrdili i funkcioneri

Nije bilo bilo kakve koordinacije ili dogovora između DPS-a i Demokrata, rekao je lider Demokrata, Aleksa Bečić odgovarajući na pitanje da li je bilo dogovora između tih partija uoči glasanja o nepovjerenju Vladi Dritana Abazovića.

To su, kaže, potvrdili i funkcioneri.

“Poslednji put sam vidio i čuo Đukanovića na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost kao predsjednik Skupštine prošle godine. Još jedna u moru neistina”, rekao je Bečić gostujući na TV Vijesti.

Istakao je da jedini dogovor “kojem smo svjedočili prethodnim mjesecima je dogovor Đukanovića, Abazovića i Jokovića kojim je srušen 3. avgust i formirana 43. Vlada”.

“Da ja budem kriv zato što je došlo do njihovog pada i sloma dogovora bilo bi izlišno, to pitanje ostavljam njima”, kazao je Bečić.

“Na stolu tri opcije – da dogovorimo 44. Vladu, privremena Vlada ili izbori odmah”

Bečić je naglasio da Demokrate neće ulaziti u bilo kakvu koaliciju sa DPS-om.

“Na stolu su tri opcije. Prva je da ispoštujemo 30. avgust, sjednemo za sto i zajedno s manjinskim partijama dogovorimo 44. Vladu, koja, što se nas tiče može trajati i do 2024. godine. Druga opcija je privremena Vlada, koja bi pripremala vanredne arlamentarne izbore. Treća opcija su izbori odmah”, kazao je Bečić.

Lider Demokrata poručuje je da nema nikakav problem da sjedne za sto i da “ispoštuje volju od 30. avgusta 2020.”.

Nemaju namjeru, kaže Bečić, da ulaze “u modele kao SNP i URA”.

Ako bi se eventualno odlučili o privremenoj vladi, Bečić je kazao da bi bio prihvatljiv modalitet ukoliko bi uključivao da ona bude “evropska, evroatlanska vlada”.

“Vlada koja će staviti veto na podjele, koja se neće baviti identitetskim pitanjima. Koja se neće vraćati u prošlost, smiriti tenzije u zemlji i okrenuti se budućnosti… “, kazao je Bečić.

Na pitanje da li bi on mogao biti premijer u novoj Vladi, Bečić je odgovorio da smatra da su “funkcije prolazne”, kao i da ništa ne mora biti.

“Smatram da su funkcije prolazne, ništa ne moram biti. Sa druge strane, uvijek sam bio spreman da prihvatim odgovornost u skladu sa narodnim principima i ako neko smatra da je to potreba”, rekao je Bečić na TV Vijesti.

“Demokrate će glasati za smjenu Đurović”

Bečić je rekao da će glasati za smjenu predsjednice Skupštine Danijele Đurović na sjednici 2. septembra.

“Sigurno nećemo povući potpise sa incijative i glasaćemo za razrješenje Đurović. Prvo izbor Đurović je proizvod nelegitimne skupšštinske većine DPS, SNP i URA. Drugo, Đurović je dala saglasnost da se razriješi načelnik Generalštaba general Đurović u prvoj godini mandata. I treći kontinuirani pokušaji pomoći donošenju zakona protiv Zete i Zećana”, naveo je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
21.08.2022-19:02 19:02

OVAJ BEČIĆ je katastrofa , sad bio gost na “tv vesti”on tako petlja da ni sa njim nece biti ništa bolje no sa 42 ,43 vladom -nista jasno ,nece sa DPS oce sa DF !?/nikad nijesam glasao za DPS a ni izlazio na Izbore od 2006g./ali praviti dogovor sa ANTICRRNOGORSKIM partijama /tu ne spadaju manjine koje vjerovatno nece sa četnicima ,dosta su ih varale ove zadnje dvije vlade …/
DPS -ima kadrove , poslanike no sve druge ,mlade sposobne ,patriote ,nekoruptivni …