Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Anđušić: Povlačenje Predloga zakona o biračkom spisku pobjeda opozicije, spriječeno bezakonje i anarhija u Šavniku

On poručuje da će Demokratska partija socijalista nastaviti da se institucionalno bori za poštovanje reda, zakona i institucija i staćemo na kraj svakoj namjeri koja, poput ove, ima za cilj da nasilno zauzima vlast koja joj po ostvarenim rezultatima ne pripada

Povlačenje predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o biračkom spisku predstavlja još jednu pobjedu opozicije nad bahatim namjerama aktuelne parlamentarne većine, ocijenio je poslanik DPS-a Mihailo Anđušić.

“Činjenica da već treći put se navedeni zakon stavlja i povlači iz procedure jasno pokazuje da vlast ne uspijeva u svojoj namjeri da protivpravno prekroji izbornu volju i vlast u Šavniku i kreira bezakonje i anarhiju”, kazao je Anđušić.

On poručuje da će Demokratska partija socijalista nastaviti da se institucionalno bori za poštovanje reda, zakona i institucija i staćemo na kraj svakoj namjeri koja, poput ove, ima za cilj da nasilno zauzima vlast koja joj po ostvarenim rezultatima ne pripada.

“Još jednom pozivamo kolege da se vratimo dijalogu te da tema izbora u Šavniku i druge slične teme budu riješene isključivo kroz dijalog i dogovor koji bi bio postignut u okviru Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu”, zaključio je Anđušić.

Ranije danas poslanik Demokrata Momčilo Leković je saopštio da povlači Predlog zakona o biračkom spisku, jer smatra da treba skratiti postupak razrješenja situacije u Šavniku kroz uvođenje prinudne uprave, nakon čega bi Odbor dogovorio tekst Predloga zakona o biračkom spisku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve