Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Alhantouli sa Konatarom: Međunarodno pravo se mora poštovati

Iz GP URA su kazali da Alhantouli upoznao je Konatara o stradanjima nedužnih Palestinskih civila, kako u Gazi tako i na Zapadnoj obali.

Svi moramo nastaviti da radimo na poštovanju međunarodnog prava i međunarodnog humanitarnog prava kako bi se zaustavio rat i postigao pravedan i trajni mir, zaključak je današnjeg susreta predsjednika poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar sa Rabijem Al-Hantoulijem, ambasadorom države Palestine u Crnoj Gori.

Iz partije su naveli da Konatar je u razgovoru istakao da se Građanski pokret URA zalaže za “svijet bez ratova i promociju politike mira, suživota, tolerancije i njegovanja različitosti na svim meridijanima”.

U tom kontekstu, kako dodaju, Konatar je naglasio odnos 43. Vlade na čelu sa Dritanom Abazovićem prema civilima u Gazi.

“Crna Gora je podržala Rezoluciju Ujedinjenih nacija kojom se poziva na hitno i trajno primirje u Gazi. Ministarstvo vanjskih poslova kojim je takođe koordinisao Abazović uplatilo je humanitarnu pomoć ugroženim civilima u Palestini, istovremeno osuđujući napad Hamasa na državu Izrael, koji su odnijeli puno nevinih žrtava”, naglasio je Konatar tokom susreta.

On je naveo da su predstavnici Građanskog pokreta na nedavno završenom kongresu Zelenih Evrope glasali za usvajanje Rezolucije kojom se zalažu za okončanje nasilja u Izraelu i Palestini.

Iz GP URA su kazali da Alhantouli upoznao je Konatara o stradanjima nedužnih Palestinskih civila, kako u Gazi tako i na Zapadnoj obali.

On ga je, dodaju, takođe informisao o aktivnostima Palestine na hitnom zaustavljanju rata u Gazi i okončanju višedecenijske izraelske okupacije Palestine u cilju postizanja pravednog mira zasnovanog na međunarodnom pravu.

Iz partije su kazali da ambasador je predložio konkretne inicijative poput usvajanja Deklaracije o okončanju rata u Gazi.

Na kraju sastanka obje strane su zajednički konstatovale da svi moramo nastaviti da radimo na poštovanju međunarodnog prava i međunarodnog humanitarnog prava kako bi se zaustavio rat i postigao pravedan i trajni mir, zaključak je susreta.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve