Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Nisam na listi govornika u Srebrenici, možda je tako i bolje

Kabinet potpredsjednika je dobio listu govornika i ja nisam na toj listi i neću se obratiti. Možda je nakon svega i bolje tako, rekao je Abazović

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je na konferenciji za medije da ne insistira na obraćanju na komemoraciji u Potočarima već da je upitan kao predstavnik Crne Gore da li želi da se obrati.

“Ne insitiram na obraćanju u Potočarima. Upitan sam kao predstavnik Crne Gore, diplomatskim kanalima, i odgovorili smo da s moje strane postoji spremnost da se obratim. Ne mogu da razumijem da vas neko pita nešto što je praksa, i to diplomatskim putem, i da se poslije digla tolika prašina”, kazao je Abazović.

Ipak, potvrdio je da se neće obratiti u Srebrenici.

“Kabinet potpredsjednika je dobio listu govornika i ja nisam na toj listi i neću se obratiti. Možda je nakon svega i bolje tako”, rekao je Abazović.

Kazao je da će se, ako procijene organizatori da treba, obratiti.

“Nemojte od komemoracije u Potočarima da pravimo kao da je press konferencija ili narodna triibna. Ljudi trebaju da idu tamo iz drugih razloga ne da se obraćaju. Ali ako vas neko pita da li biste bili spremni da se obratite, ja iskazujem svoju spremnost”, rekao je Abazović.

Abazović: Žao mi je što Dodik nije prisustvovao sastanku

Govoreći o jučerašnjim susretima, kazao je kako mu je žao što Milorad Dodik nije prisustvovao sastanku u Predsjedništvu BiH.

“Meni je lično žao. Nije važno da li s nekim zvaničnikom BiH ili članom Predsjedništva dijelim iste političke stavove ili poglede na prošlošt, sadašnjost ili budućnost. S moje strane postoji spremnost da razgovaram sa svim bez restrikcija. Gospodin Dodik je više nego dobrodošao u Crnu Goru. Ako bude prilike razgovaraću s njima kao i sa svim drugim ljudima iz političkog establišmenta BiH i drugih država. S moje strane ne postoji negativnost. Poštujem svačije stavove”, rekao je Abazović.

Govoreći o “miješanju Srbije u pitanja Crne Gore”, Abazović je rekao da ne bi od toga pravio pretjeranu dramu.

“Crna Gora kao najmanja zemlja regije mora zaštiti svoje nacionalne interese na sve načine. Siguran sam da to činimo. Nisam zadovoljan izjavama koje zvaničnici Srbije plasiraju prema Crnoj Gori. Ne doprinose umanjenju tenzija. Navijam za to da prevaziđemo nedoumice u džentlmenskom dijalogu”, rekao je Abazović.

IzvorAvaz/N1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
10.07.2021-20:44 20:44

A ne mozes ti ni insistirati da budes za govornicom u Srebrenici,jer bi to bilo ponizenje za zrtve genocida i njihove najblize kao i za Bosnjake?Muslimane da im “pridikuje”lik joji je ofarban svim bojama i fukarlukom.Eto koliko te “cijene”u BiH i docek je bio cisto protokolarno,ponizen si Albanski cetnice,tesko se vaditi iz blata svetosavskog u koji si upao.

Krsto
10.07.2021-23:26 23:26
Reply to  gagi

kakav crni Albanski cetnik..Albanci ni ocima ne mogu da vide Dritana..On osim Crnogorskih cetnika ima podrsku jos samo od srbije SPC SANU i Muamera Zukorlica..Uostalom Dritan uopste nije Albanac vec Ashkalija cija se familija doselila u Ulcinj pedesetih godina iz Medvedje.Luidj Shkrelja mu je u lice rekao da je njegova familija sve vrijeme radila za srbijansku UDBU…Dritan radi samo za sebe i svoj dzep.. A ako mu zaskripi u Crnoj Gori ode on za Beograd kod familije.