Subota, 24 Februara, 2024
Rubrika:

Žoržetin put u naturizam

Za Vladimira Martinovića možda je i najbolje da se dobro zakamuflira tako što će da postane Žoržeta - kraljica naturizma, i preseli se u toplije krajeve, jer nakon odlaska sa mjesta ministra, nema mu povratka u Kolašin, ali ni u javni život

Vladimir Martinović iz Bara Kraljskih, koji je zbog brojnih afera u narodu poznatiji kao ”Balvan”, ”Šega” i od skoro ”Osvrtaj”, postao je lice čija se kontroverza polako pretvara u tragikomedjiju.

Martinović je prije nešto više od mjesec dana, neslavno završio svoj mandat na čelu opštine Kolašin i brzinom vepra koji od lovaca mahnito bježi kroz bjelasičke šume, pobjegao u Podgoricu, gdje je nakon spleta, po Crnu Goru, veoma nesrećnih okolnosti, nekako završio u 44 Vladi.

Ono što je uradio za svog kratkog mandata koji je proveo na čelu opštine Kolašin, prelazi granice destruktivnosti i ulazi u ravan bizarnog i tragikomičnog. Svoj rodni grad ostavio je razrovan, raskopanih ulica, bez vodovoda, kanalizacije, garaže, ali sa najvećim naknadama za komunalno opremanje u državi. Nije privukao nijednu veću investiciju u gradu koji je centar investicionog buma, u centru je nekoliko korupcionaških i nepotističkih priča koje je otvorio Portal Aktuelno. Tu se prije svega izdvajaju kontroverze oko projekta vodosnabdijevanja i osnježavanja Kolašina i ski centara Kolašin 1450 i 1600, ali afera koja ga je ”proslavila” vezana je za nelegalnu sječu šume.

Kum Žorž uči Martinovića: Budi moja Žoržeta! Tvoja budućnost je u naturizmu, a ne u Barama Kraljskim

Martinović je prije par godina mimo svih  zakonskih procedura, sa rođacima posjekao 1000 m3 šume, izvezao je bez prijema, lagerisao bez dozvole i uz opasnost  od požara i namnožavanja fitopatogenih organizama, i finalno odvezao bez otpremnice. Od tada ga prate nadimci ”Šega” i ”Balvan”.

Međutim, posljednjih dana u javnost je isplivala nova sječa šume u Kolašinu kada je u vrijeme praznika Njegoševih dana na Dulovinama, u okviru Park šume, posječeno skoro 13 kubika stabala.

Parcela se vodi na ime Dragović Žoržeta. Niko u Kolašinu ne zna ko je ta ženska osoba na koju se vodi plac, ali znaju da su Dragovići u rođačkim vezama po majci sa Vladimirom Martinovićem, na čijeg se rođaka, po očevoj strani, vodi hotel koji se nalazi u neposrednoj blizini, na svega 50-tak metara od mjesta gdje su stabla nelegalno posječena.

Nakon pisanja Portala Aktuelno i pominjanja misterioznog ženskog imena, toliko nekarakterističnog za ove krajeve, Dragović Žoržeta je postala svojevrsna misterija koja je zaokupila javnost!

Žorž za Aktuelno priznao: Ne znam ko je Žoržeta duše mi, ako nije Martinović iz Bara Kraljskih!

U pokušaju da razriješimo misteriju o identitetu ove osobe, Portal Aktuelno MEGAEKSKLUZIVNO je kontaktirao stručnjaka za Žoržete i naturizam – čuvenog kuma Žorža! Smatramo da je kum Žorž iz Međeđe inače pionir nudizma, odnosno naturizma na Adi Bojani iz više razloga najkompetentniji da pokuša da razriješi ovu misteriju.

Kao prvo, legendarni kum Žorž je po svom karakteru i nedostatku etičkih ”tereta” i nekakve malograđanske zaostavštine kao što je moral, veoma sličan Martinoviću koji se po majčinoj strani preziva isto kao misteriozna Žoržeta. Žorž je takođe volio da izigrava glavnog frajera u svojem rodnom kraju Međeđi, slično kao što je Martinović sebe smatrao za veliki ”štih” u Kolašinu. Naravno, dok nijesu razotkrivene njegove afere.

U MEGAEKSKLUZIVNOJ izjavi za Portal Aktuelno, kum Žorž je kazao da ipak ne zna ko je Žoržeta, ali smatra da bi bivši prvi čovjek Opštine Kolašin Martinović, mogao veoma lijepo da se uklopi u tu ulogu. Preporučio je da Martinović promijeni svoje ime u Žoržeta, ali i cjelokupni imidž, jer su sad moderna vremena i to je svojevrsni svjetski trend, i zatim sa njim ode na Adu Bojanu da se bavi naturizmom!

Martinović bi kada se uhoda u naturistički turizam, mogao da sa rashodovanim Dritanom, napravi resort ”Oaza političkih olupina” – ekskluzivno mjesto na kojem bi mir mogli da nađu svi političari koji su toliko ogrezli u afere da im je neprijatno da se pojave u među ljude

”Zaista ne znam ko je Žoržeta, ali ako mene pitate, gospodin ‘Osvrtaj’ bi slobodno mogao da se stavi u ulogu ove misteriozne ženske osobe. Jer način na koji je igrao duplu igru sa Kolašincima, pokušavao da svoje malverzacije krije iza demagogije i političkih floskula, veliki su poduhvat čak i za moje visoke standarde. Ako je pred svojim sugrađanima izigravao poštenje, zašto ne bi mogao da izigrava i Žoržetu, uostalom razbijanje polnih barijera i tabua je sada trend u svijetu”, kazao je kum Žorž za Portal Aktuelno.

Ističe da je veoma veliki obažavalac lika i djela Balvana Martinovića, i dao mu je preporuku čime da se bavi ako (kada) zbog brojnih afera ostane bez posla u Vladi.

”Martinović, ukoliko zbog mnogih afera izgubi ministarsko mjesto zasigurno ima budućnost u naturizmu! Nudizam je sve popularniji u savremenom turizmu, a zakupljivane i držanje nudsitičkih plaža, možda su i prirodni ambijent za ovakav kadar koji, iako se ne razumije mnogo u turizam, makar je dokazao svoj ‘karakter’ i ‘poštenje’ kroz mnoge poduhvate”, poručio je kum Žorž.

Na kraju je istakao da je za Vladimira Martinovića možda i najbolje da se dobro zakamuflira tako što će da postane Žoržeta – kraljica naturizma, i preseli se u toplije krajeve, jer nakon odlaska sa mjesta ministra, nema mu povratka u Kolašin, ali ni u javni život.

”Zbog afera mu se zatvaraju gotovo sva vrata, ali mu se otvara zlatna perspektiva da dođe u Ulcinj, đe bi samnom i još jednom rashodovanom političkom olupinom kao što je Dritan Abazović, mogao komotno da razvije naturistički biznis. Jer je Bjelasici i Kolašinu, nakon svega počinjenog, dosta Martinovića i njegovog ‘slobodnog’ shvatanja društveno-moralnih normi”, poručio je Žorž.

Žoržeti će se tako sa tople Ade Bojane otvoriti mogućnost da ”seljacima iz Kolašina dokaže svoju veličinu”, slično kao što je to kum Žorž pokazao onima iz Međeđe!

U.P.A.

*Napomena: Tekst je satiričnog karaktera i nema za cilj širenje lažnih informacija, već samo predstavlja nadrealistički osvrt na devijantna društveno-politička zbivanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
10.12.2023-08:01 08:01

Super napisano dok i dalje Šaranoviću veliki borac i DEMOKRATE ćute o svom BALVANU.
Sada je svima jasno da oni štite ovakve kadrove ali zabrinjava šta rade lokalni istražni organi, tužilaštvo ako i oni ćute nebi trebalo da ćuti SDT i MANS koji sve zna ali reaguje samo kada dobiju odobrenje

Jelena
10.12.2023-17:27 17:27

Jos balvana kroz Kolasin, hara, nikako da zavrse ,nedovršeno ,kada ce zavrsiti ulicu ,pitanje? . Mlad ing.izbodjac radova , krenuo da vrijedja na pitanje oce li konačno zavrsiti,nedovršeno, drsko ,nevaspitano, odgovara ,hocete li vi da vodite posao. Na sto sam mu odgovorila da bi djeca iz osnovne škole , zavrsila, započeto. Da je nevaspitan, i neznanjem se vodi.Tako gradjani Kolasina ,pazite kuda ,koracate, ima otvorenih sahti ,kamenja noga poleti da se covek polomi. Sta rade oni vije su kuce u ulici,raskošnoj izgleda da su utonuli u zimski san,jer cure,cekaju april pa Jovo nanovo.