Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Vuksanović: Tomkići ozbiljno razmišljaju da napuste Berane!

Vuksanović je na sve institucije Crne Gore da stanu u odbranu ne samo Tomkića, nego i svih dobronamjernih ljudi.

Napad na Igora Tomkića nije samo napad na dobrog čovjeka, već napad na sve vrijednosti multikulturalne Crne Gore, poručeno je na vanrednoj konferenciji za medije HGI-ja održanoj u Skupštini Crne Gore.

foto Antena M

”Imali smo potrebu da sazovemo konferenciju kako bi dodatno informisali javnost i držali je budnu. Raduje me reakcija javnosti. Javnost je pokazala da su ovakvi nasilnici ipak manjina. Ipak, za destrukciju nikad ne treba većina, već je dovoljan jedan čovjek”-kazao je Adrijan Vuksanović.

Kako dodaje, ne mogu da se ne pitaju šta je naredno ”u tom mučkom kontinuitetu.”

”Daćemo sve od sebe da paljenje prodavnice bude zadnja epizoda u bezumnoj agresiji. HGI postoji zbog ljudi kakav je Tomkić i on je danas na braniku multinacionalne Crne Gore. U ovoj borbi ne smije biti usamljen. Očekujemo da budu privedeni pravdi oni koji su čekali dva sata iza ponoći da bi pokazali svoju hrabrost”- naveo je on.

Apelovao je na sve institucije Crne Gore da stanu u odbranu ne samo Tomkića, nego i svih dobronamjernih ljudi.

”Zgrozio sam se kad sam bio kod Tomkića i kad sam vidio taj ambijent. Fasadu zgrade na kojoj se veličaju tragedija u Srebrenici i Vukovaru”- dodao je on.

Vuksanović kaže i da Tomkići sada ozbiljno razmišljaju da napuste Berane.

”Ja bih želio da on ostane, ali nemam više pravo da ga ubjeđujem u to. Nadam se da će ga institucionalni odgovor dovoljno uvjeriti da ostane u svom rodnom kraju. Ali institucije treba da ga uvjere da je slobodan. Kontaktirao me i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, koji je ponudio svu logističku i infrastrukturnu potporu da se zapaljena prodavnica obnovi. Da napravimo puno jaču i ljepšu prodavnicu gdje se sad nalazi zgarište”-kazao je Vuksanović.

Kako je dodao, zadovoljan je brzom reakcijom i hapšenjem napadača na Tomkića, ali nije zadovoljan, kako kaže ”cjelokupnim dešavanjima.”

”Mi ćemo vršiti ako treba i pritisak da se ovo riješi”- naveo je.

Upitan da prokomentariše odnos medija prema događaju, Vuksanović kaže:

”Odnos medija je konstruktivan i svima sam zahvalan. Porodica Tomkić je bila nezadovoljna izvještavanjem jednog medija, koji je suptilno izvještavao o ovom događaju maltene samo što nijesu rekli da je požar izbio zbog loših instalacija. Postoje mediji koji su se aktivno i profesionalno bavili ovom problematikom, a postoje i oni koji su izvještavali samo zato što su morali”- ocijenio je Vuksanović.

Novinari su Vuksanovića pitali i da li je bilo preuranjeno ocijeniti da je sve što se dešava, na nacionalnoj osnovi.

”Nemam problem da kažem da su u kreiranju ovakvog ambijenta doprinijeli i mediji. Želim da vjerujem da je ovo izolovan slučaj. Očigledno su se oni koji imaju potencijal za šovinizam i agresiju, osjetili moćnim da to i ispolje”- zaključio je Vuksanović.

IzvorAntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve