Četvrtak, 22 Februara, 2024
Rubrika:

URA: SAJ batinaška jedinica DPS-a koja omertom štiti sopstvena nedjela

Iz Građanskog pokreta URA pitaju se zna li se koliko je državna ozbiljna, „kada joj Specijalna antiteroristička jedinica, u sudskom postupku, svoja nedjela sakriva usvajajući mafijašku “omertu”, kao pravilo ponašanja.“

– U policijskoj državi koja sve prisluškuje, a koja pravosnažno osudi svega 2.24% od ukupnog broja prisluškivanih, očekuju da povjerujemo da je nemoguće ući u trag snimljenim licima, koja su divljački tukla građane Crne Gore, navodi se u saopštenju.

URA ukazuje da prvostepena presuda od pet mjeseci zatvora djeluje još providnije “ukoliko znamo da bi, u slučaju pravosnažne presude na šet mjeseci, radni odnos komandanta SAJ-a morao prestati, po sili zakona”.

– Izricanje najblažih kazni samo potvrđuje činjenicu da SAJ predstavlja batinašku jedinicu DPS-a i ohrabruje djelove bezbjednosnih službi da prekomjernom upotrebnom sile, zlostavljanjem građana i nečovječnim postupanjem, liječe sopstvene frustracije i dokazuju slijepu lojalnost. Međutim, takvo djelovanje produbljuje veliko nepovjerenje građana i trajno srozava integritet policije i drugih službi, zaključili su u pokretu URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve