Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Unutrašnja kontrola otkrila policajce koji su tukli vođu Varvara

“On je zadobio povrede prilikom fudbalskog meča odigranog 3. aprila na stadionu kraj Bistrice u Nikšiću između fudbalskih klubova Sutjeska i Budućnost. Ostalo je da se sačekaju nalazi određenih vještačenja nakon čega će Tužilaštvo donijeti odluku”, kazao je Ivanovićev advokat Srđan Lješković

U Osnovnom tužilaštvu u Nikšiću juče je završeno saslušanje svjedoka zbog prebijanja vođe Varvara Aleksandra Čake Ivanovića.

Aleksandar Čaka Ivanović

“On je zadobio povrede prilikom fudbalskog meča odigranog 3. aprila na stadionu kraj Bistrice u Nikšiću između fudbalskih klubova Sutjeska i Budućnost. Ostalo je da se sačekaju nalazi određenih vještačenja nakon čega će Tužilaštvo donijeti odluku”, kazao je za Dnevne novine Ivanovićev advokat Srđan Lješković.

Prema saznanjima advokata Lješkovića, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije otkrilo je nekoliko policajaca koji su spornom prilikom upotrijebili silu nad navijačima Budućnosti, između ostalih i nad Čakom.

Podsjetimo, Ivanović je krajem juna osuđen na kaznu zatvora od godinu zbog napada na službenika policije u Nikšiću, nakon pomenute fudbalske utakmice. Tada je sudija nikšićkog Osnovnog suda Vesna Kovačević istakla da je tokom suđenja nesumnjivo dokazano da je Ivanović napao policijskog službenika koji je obezbjeđivao fudbalsku utakmicu. Ivanović će i sada nalazi u pritvoru.

Advokat Lješković je u završnim riječima kazao da bi sud trebalo da ima uvid u kompletnu sliku događaja jer su za bezbjednost maloljetnih navijača Budućnosti bili odgovorni najstariji navijači po ustaljenim pravilima navijačkih klubova.

“Prvi udarac i pometnju na terenu izazivaju upravo pripadnici MUP-a koji koriste sprej i palice. Na snimku se tačno vidi da moj branjenik ne uzima učešće u ovom događaju sve do momenta kada ga neko od policajaca prvo udara dok se nalazio na ogradi, tada prema njemu biva upotrijebljen sprej i tada on reaguje. Preskače ogradu izvlači iz kandži policije maloljetne navijače Budućnosti iako je taj dio snimka slučajno ili namjerno izostavljen od strane krim-tehnike CB Nikšić”, kazao je Lješković tom prilikom.

On se ujedno osvrnuo i na povrede koje tom prilikom zadobio njegov branjenik, a koje su po njemu mogle biti smrtonosne, ali i pored toga policija mu nije pružila pomoć i ako su to dužni bili. Ivanović je tokom suđenja negirao krivicu.

Tvrdio je da je sporne prilike vidio kako jedan policajac udara maloljetnog navijača koji je sa prijateljima nakon utakmice sišao na teren da se javi igračima Budućnosti. Kako bi pomogao dječaku sišao je s tribina kada je zadobio udarac palicom u glavu. Poslije prebijanja na terenu, kako je pojasnio, tukli su ga i ispred autobusa kada je već vidno krvario zbog povrede glave. Policijski službenici koji su saslušani tokom istrage tvrdili su da ne znaju ko je udario Ivanovića na terenu i nanio mu tešku povredu glave. Svi su, kako su pojasnili, vidjeli kako Čaka nasrće na njihovog kolegu, ali ne i nakon čijeg udarca je on počeo da krvari.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve