Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Ulcinj: Šteta od nevremena oko 100.000 eura

Prema preliminarnim podacima šteta u Ulcinju nakon preksinoćnjeg nevremena iznosi oko 100 hiljada eura, kazao je predsjednik opštine Ljoro Nrekić

Prema preliminarnim podacima šteta u Ulcinju nakon preksinoćnjeg nevremena iznosi oko 100 hiljada eura, kazao je predsjednik opštine Ljoro Nrekić.

foto RTCG

Ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović boravila je danas u Ulcinju, gdje je razgovarala sa Nrekićem i njegovim saradnicima.

Nrekić je ministarki Vučinović predstavio štete koje su pretrpjeli građani Ulcinja i pojedini turisti nakon preksinoćnjeg nevrema, kao i mjere koje je opština preduzela za prevazilaženje situacije.

Naveo je da je Opštinski štab za vanredne situcije preliminarno procijenio da su nastale štete oko 100 hiljada eura.

Dodaje da će opština Ulcinj preduzeti urgentne mjere, kao bi se omogućila nadoknada štete.

Naveo je da je situacija u opštini nakon nevremna normalizovana, da su svi putevi očišćeni i prophodni za saobraćaj, da je uredno snabdijevnaje vodom, da su otklonjeni kvarovi na elektro mreži osim na Adi Bojani i Klezni, gdje će se kvarovi otkloniti, kako je rekao, u toku dana.

Prema riječima Nrekića, nastale štete od olujnog vjetra neće bitno uticati na turističku sezonu, jer će Ulcinj od petnaestog ovog mjeseca biti pun turista.

Ministraka u Vladi Crne Gore Marija Vučinović je izjavila da će danas na sjednici Vlade predložiti i tzražiti urgentnu pomoć opštini Ulcinj za saniranje stete.

Vučinović je kazala da očekuje da će opština Ulcinj dobiti pomoć za nastalu štetu na nivou drugih opština kada su se desile ovakve elementarne nepogode, i to u iznosu od 30 do 40 hiljada eura, koja će najvjerovatno biti na račun opštine narednih petnaestag dana.

Današnji sagovornici su se složili da je najvažnije da nije bilo žrtava ni povrijeđenih.

Takođe, Vučinović je sa predstavnicima opštine Ulcinj obišla nekoliko lokacija koje su pretrpjele štetu uzrokovanu snažnim vjetrom.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve