Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Stvari koje vam niko neće reći o seksu nakon 35. godine

Seks kao seks, ili ga ima ili ga nema, ali svakako se neće bitno promijeniti dok ne uđete u menopauzu, zar ne? Pa, ne baš. Zapravo neke stvari počinju da se mijenjaju već oko 30. godine.

Najbolje tek dolazi?

BEZOBRAZNE TRIDESETE NISU BAŠ ZAGARANTOVANE

Svi smo čuli za onu priču da žene dostižu seksualni vrhunac u tridesetim, kao i da se tada dešavaju najluđe stvari u seksu. To je donekle tačno, ali je takođe individualno i uopšte ne mora da znači da će sve žene imati takvo iskustvo.

Prema riječima Lee Milhajzer, direktorke Zdravstvene klinike Stanford, nivo testosterone počinje da opada s godinama, a kod nekih žena taj pad počinje da se javlja naglo i to u dvadesetim. A onda ne bi trebalo zanemariti ni stres, koji je priznaćete neminovan faktor, pogotovo kada ste nezadovoljno poslom i finansijskom situacijom. A kada stres preuzme kormilo, seksualni život naglo se uspava.

OPET HORMONI

U tridesetim ćete vjerovatno koristiti istu kontracepciju koju ste koristili i ranije. Što bi značilo da ukoliko koristite pilule za kontracepciju, a čak 28 odsto žena ih koristi, nivo testosterone prije će početi da opada i vaša želja za seksom jednostavno više neće biti ista. Ili ćete češće imati problem sa suvoćom vagine. Ne brinite, ovaj problem se lako može riješiti uz pomoć lubrikanta.

NIJE SVE U KVANTITETU

Zapravo, jedna studija je pokazala da parovi koji vode ljubav jednom nedjeljno imaju bolji seksualni život od onih koji to rade češće. Da, ne zvuči baš realno, a ni optimistično.

ONO ŠTO STE NEKADA JURILI, SADA ĆETE LAKO IMATI

Orgazam. Sjećate li se kako je nekada bilo teško dostići to čuveno „O”? Mnoge žene su se borile sa tim problem prilično dugo, a neke nikada ne dobiju bitku. Dobra vijest je, prema Nacionalnom magazine za seksualno zdravlje i edukaciju, žene u dvadesetim više su fokusirane na sam čin seksa, dok su kasnije dosta opuštenije gdje dožive čak i višestruke orgazme.

Izvor: Zena.blic.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve