Subota, 24 Februara, 2024
Rubrika:

PROMJENE PO UKUSU ”RAJA EVROPE”: Uvođenje treće smjene u plenumu, koLenica na skupštinskom meniju!?

Osim spekulacija o uvođenju ''treće plenarne smjene'', uveliko se po parlamentarnim kuloarima govori da će se na čuvenom meniju u restoranu Skupštine naći i svinjska koLenica – delikates koji preferira predSednik ''Rajo Evropa''

Skupština Crne Gore je većinom glasova podržala rebalans budžeta i zaduženje, čime je odobren plan Vlade da se do kraja godine zaduži između 150 i 200 miliona eura u cilju servisiranja svih obaveza.

Usvajanje rebalansa i odluke o zaduženju je očekivano, ali termin u kojem je održana sjednica Skupštine na kojoj je o pomenutim temama raspravljano je krajnje simptomatičan.

Poslanici su sinoć izglasali odluku o rebalansu i zaduženju u kasnim večernjim satima, uveliko poslije ponoći.

Ovakav tajming je otvorio pitanje da li je novi predsjednik Skupštine Andrija Mandić, koji je nakon što se zbog fotelje odrekao svojih principa i postao poznat kao ”Rajo Evropa”, odlučio da uvede treću smjenu u plenumu?

Da ove spekulacije nijesu bez osnova govori i činjenica da je ovo već druga sjednica koja se održava u terminu ”treće smjene”, a pri tom Mandić nije ni mjesec dana na čelu parlamenta. Prije sinoćnjeg plenarnog zasjedanja, krajem prošlog mjeseca održana je istorijska sjednica na kojoj je birana Vlada i koja je trajala čitavu noć! Počela je pola sata prije ponoći, a  završena je oko 7 sati ujutro idućeg dana.

Po svemu sudeći, Mandiću je fotelja predsjednika Skupštine toliko oslačala da bi spavao u njoj.

Osim spekulacija o uvođenju ”treće plenarne smjene”, uveliko se po parlamentarnim kuloarima govori da će se na čuvenom meniju u restoranu Skupštine naći i svinjska koLenica – delikates koji preferira predSednik ”Rajo Evropa”.

Kako se sumnja, koLenica bi doprinijela da se poslanici bolje okrijepe dok u trećoj smjeni vode beskonačne i često besmislene rasprave. Ovaj delikatest će moći da se plaća i u dinarima, a prodavaće se po veoma povoljnoj cijeni da ne optereti budžet poslanika.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
28.11.2023-09:41 09:41

U Rovcima 99,9 govorilo je i govori srpski tako da podržavamo stav presednika skupštine.

Nikola
28.11.2023-10:11 10:11

Ništa gore nema i opasnije za državu od od domaće fukare koja za dupe i obraz proda

Rovca sa katunima bez struje
28.11.2023-14:11 14:11

Nikola@
Nije pristojno da ljude nazivaš fukarom.Njihovo je pravo, a i drzava je to istina neprirodno ozakonila da govore crnogorskim jezikom. Mi u Rovcima svi govorimo srpskim čak i ona nekolicina što kažu da su crnogorci ijako jih je vrlo malo.

dpero
28.11.2023-17:10 17:10

Blago receno fukara!!!

Rovocid
28.11.2023-16:08 16:08

Od junačkijeh Rovaca kami je što ostalo, liše one narikače što se rodila u Sentu, i što ti je danas prvi govornik po saranama.