Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Prije 22 godine je umro Bukovski, a ovo su njegove najsočnije misli o ljubavi, seksu i ženama

On je bio perverznjak i genije koji je mnoge klince koji su mrzjeli školu navukao na književnost.

  1. Seks je šutiranje smrti u dupe dok pjevate.
  2. Ja ih zovem mašine za zavođenje. Nikada im nije sve potaman kada su s nekim. Kad krene svo to ludilo oko tebe …zaboravi. Samo izađem, sjednem u kola i odem. Bilo gdje. Odem negdje na kafu. Bilo gdje. Sve samo ne još jedno žensko stvorenje. Pretpostavljam da su jednostavno drugačije stvorene, zar ne? Jer kada ih uhvati histerija…onda totalno polude. Prosto moraš da odeš ali one to ne shvataju. (Uobičajeni ženski vrisak) KUDA SI KRENUO? Idem u pizdu materinu bejbi!
  3. Bio sam sentimentalan oko mnogo stvari; ženske cipele ispod kreveta; šnala za kosu ostavljena na ormaru; način na koji su rekle “Idem da piškim”; mašne za kosu; hodanje sa njima bulevarom u pola dva po podne; samo dvoje ljudi hodaju zajedno; duge noći napijanja i pušenja; razgovora; rasprava; razmišljanja o samoubistvu; osjećati se dobro dok jedemo zajedno; šale; smijeh iz čista mira; osjećanje da je čudo u vazduhu; biti zajedno u parkiranom autu; upoređivanje prošlih ljubavi u tri ujutro; kada ti kaže da hrčeš; kada čuješ da ona hrče; majke; kćeri; sinovi; mačke; psi; ponekad smrt i ponekad razvod; ali uvijek nastaviti, uvijek prozreti; čitati novine sam u sendvič baru i osjećati vrtoglavicu zato što je sad udata za zubara koji ima koeficijent inteligencije 95; trke konja; parkovi; izleti u park; čak zatvori; njeni glupavi prijatelji; tvoji glupavi prijatelji; tvoje šljokanje; njeno plesanje; tvoj flert; njen flert; njene tablete; tvoje jebanje sa strane, a ona radi isto to; spavanje zajedno.
  4. Vi momci možete zadržati svoje djevice. Meni dajte stariju zgodnu ženu u visokim potpeticama, sa guzovima koji su zaboravili da ostare.
  5. Ali ponekad, pojavi se žena u punom cvatu, buja iz svoje haljine… stvor seksa, prokletstvo, kraj svega.
  6. Oduvjek sam se divio ljudima koji jako vole, onako svim svojim bićem. Možda zato što ja nikad nisam bio tako voljen ili možda zato što ja jedino tako i umijem da volim.
  7. Kad se žena jednom okrene protiv tebe pusti sve u materinu… Ona te još možda i voli, ali se u njima nešto preokrene. A onda kad se preokrene, mogu te gledati kako crkavaš u jarku, pa još te pregaziti autom i na tebe pljunuti.
  8. Nisam mislilac, svaka žena je drukčija. U osnovi, kao da su kombinacija najboljeg i najgoreg, i čarobne i užasne. Sve u svemu, drago mi je što postoje. One nježnije se bolje jebu, zaista, i kad si neko vrijeme u njihovoj blizini, izgledaju divne, jer su stvarno takve.
  9. Kad ljubav postane zapovjest, mržnja može postati užitak.
  10. Bonus: “Kada zaćutim i odem, to ne znaći da si pobijedio, to samo znači da nisi vrijedan mog vremena”

Izvor: Balkanspress.com

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve