Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Predsjedništvo DPS sprema promjene u vrhu podgoričkog Odbora

Predsjednik DPS Milo Đukanović najavio je da će Predsjedništvo stranke, u skladu sa Statutom, razmatrati odgovornost vrha partije u Podgorici, zbog toga što je rezultat na oktobarskim izborima bio ispod očekivanog.

Đukanović je to saopštio na višesatnoj sjednici Odbora DPS Glavnog grada, održanoj u ponedjeljak veče.

Više učesnika sastanka potvrdilo je Anteni M da je predsjednik podgoričkog DPS Vladan Vučelić, uzimajući riječ nakon Đukanovićevog završnog obraćanja, ostvareni izborni rezultat ocijenio kao relativan uspjeh.

Statutom DPS propisano je – u slučaju da opštinska organizacija Partije „ne ostvari zadovoljavajući izborni rezultat, predsjednik Opštinskog odbora dužan je da, nakon objave zvaničnih rezultata, podnese izvještaj i stavi svoju funkciju na raspolaganje Opštinskom odboru“.

Prema saznanjima Antene M, nakon izbora 16. oktobra po citiranoj normi postupio je samo predsjednik pljevaljskog DPS Filip Vuković.

Učesnici sastanka kažu kako je Đukanović insistirao na ocjeni da je, imajući u vidu intenzivan razvoj Podgorice tokom posljednjih petnaestak godina, DPS, kao temelj vlasti, morao imati još veću podršku građana. Dodao je da ne bježi od vlastite odgovornosti, jer je bio koordinator stranačkih aktivnosti u Glavnom gradu.

Na izborima za Skupštinu Crne Gore, DPS je, zajedno sa LP, dobila nešto preko 48 hiljada glasova.

Izvor: AntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve