Nedjelja, 21 Aprila, 2024
Rubrika:

Počela isplata stipendija i studentskih kredita za maj i jun

“Za isplatu studentskih kredita za maj i jun obezbijeđena su sredstva u iznosu 278.750 eura. Rata studentskog kredita kreće se od 37 eura do 53 eura u zavisnosti od godine studija i prosječne ocjene iz prethodne godine studija”, navode u Ministarstvu prosvjete

Isplata stipendija i studentskih kredita za maj i jun za koju je Ministarstvo prosvjete obezbijedilo sredstva u iznosu od 344.416 eura počela je danas, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

“Za isplatu studentskih kredita za maj i jun obezbijeđena su sredstva u iznosu 278.750 eura. Rata studentskog kredita kreće se od 37 eura do 53 eura u zavisnosti od godine studija i prosječne ocjene iz prethodne godine studija”, navode u Ministarstvu prosvjete.

Studentski krediti isplaćuju se prema početnom slovu prezimena i to u filijalama Hipotekarne (A,B,C,Č,Ć,D,Đ,DŽ), Societe generale (E,F,G,H,I,J,K,L,LJ,M,N,NJ,O) i Erste banke (P,R,S,Š,T,U,V,Z,Ž).

“Sredstva su obezbijeđena i za stipendije za talentovane učenike i najbolje studente za maj i jun u iznosu 65.666 eura. Iznos rate stipendije za talentovane učenike je 57 eura, a za najbolje studente 86 eura. Stipendije talentovanim učenicima i najboljim studentima se isplaćuju u filijalama Crnogorske komercijalne banke”, zaključuju u Ministarstvu prosvjete.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve