Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

Najbolji nastavnik svijeta radi u OŠ ,,Jugoslavija“ u Baru

Pored Marine ovu nagradu je zavrijedilo još pet nastavnika iz Crne Gore, tj. jedan nastavnik i četiri nastavnice.

Marina Andrijević Petrović, profesorica fizike u Osnovnoj školi „Jugoslavija“, izabrana je za najboljeg nastavnika svijeta od strane prestižne organizacije AKS education iz Nju Delhija.

Marina Andrijević Petrović

Nagrada za najboljeg nastavnika svijeta “Global Teacher Awards” se dodjeljuje nastavnicima koji daju poseban doprinos svojoj profesiji. Ta posebnost se ogleda kroz doprinos nastavničkoj profesiji, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou.

Na ovo takmičenje za najboljeg nastavnika svijeta konkurišu prosvjetni radnici iz 70 država, a bira se stotinu najboljih. Pored Marine ovu nagradu je zavrijedilo još pet nastavnika iz Crne Gore, tj. jedan nastavnik i četiri nastavnice.

Nagradu je uspostavio Alert Knowledge Services (AKS) iz Indije, koji radi sa školama iz cijelog svijeta i to na edukaciji: direktora škola, nastavnika, bibliotekara i savjetnika u obrazovanju, sa ciljem izgradnje boljeg društva kroz obrazovanje.

Sredinom septembra planirana je konferencija na kojoj će biti dodijeljene nagrade za dobitnike koji podrazumijeva dodjelu nagradnog trofeja, sertifikata, bedža, kao i mogućnost prezentovanja dosadašnjeg rada.

„Ova nagrada me motiviše da nastavim sa kreativnim radom i uvođenjem inovacija u svakodnevnoj nastavi, a sve u cilju postizanja evropskih standarda kojima se crnogorsko školstvo ubrzano približava. Sertifikati i mnogobrojne nagrade koje sam za kratko vrijeme osvojila dokaz su da sam na pravom putu u ostvarivanju ideala kojem bi svi prosvjetni radnici trebalo da teže, a to je nastavnik koji se konstatno usavršava i unapređuje svoje vještine i znanja“, istakla je profesorica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve