Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Mjesec dana sam tjerala sebe da imam jedan orgazam dnevno!

Isprobala sam sve moguće i nemoguće tretmane iz svijeta ljepote, a nekako sam uspjela da zaboravim na najvažniji tretman – orgazam!

Kako kažu stručnjaci, kako biste izbjegli vaginalnu atrofiju, neophodno je da doživite makar jedan orgazam dnevno. A to čak nije ni najbolja stvar u vezi sa njim!

– Orgazmom se otpušta čitav niz hormona uključujući i oksitocin, testosteron i estrogen. To je najbolji mogući lijek kojim ćete hormone držati u balansu, smanjiti anksioznost, poboljšati seksualni život i poboljšati san – kaže dr Rejčel Karlton Abrams.

Ona kaže i da je orgazam dobar zbog toga što povećava broj otkucaja srca, čime ga ojačava a poboljšava i krvni pritisak. Sve u svemu, jedan orgazam dnevno gotovo garantovano dovodi do dužeg i kvalitetnijeg života. Kako da se onda i ja ne priključim izazovu “orgazam dnevno”?

Međutim, ja sam žena i majka dvoje djece mlađe od pet godina. Uz to radim od kuće. To znači da je nemoguće da u tri dignem ruke od svega i zaključam se u spavaću sobu sa vibratorom na 20 minuta. Uz to, i ne volim vibrator, samo svoju ruku (u nedostatku prave stvari).

Dakle, na orgazam bih se bacila kad pošaljem djecu u krevet, što je nešto poslije osam uveče. To je i velika lekcija za mene jer sam tek nakon ovog izazova koliku ulogu ima mozak u orgazmu. Ako tijelo zna da svakog dana u isto vrijeme slijedi orgazam, biće sve lakše postići ga. Shvatila sam i da mensturalni ciklus u svemu ima ogromnu ulogu. Najintenzivniji orgazam u životu, zbog koga sam praktično skakala po plafonu, desio mi se noć pred menstruaciju. Bilo je teže postići ga, ali trajao je jedno 25 sekundi i vjerujte mi, bio je vrijedan uloženog napora. U vrijeme ovulacije, orgazme je lako doživjeti, ali oni nikada nisu intenzivni.

A što je sa zdravljem? Budući da ionako svakodnevno vježbam, meditiram i hranim se zdravo, nije bilo nekog drastičnog poboljšanja, ali nešto se dešavalo. Nisam imala nikakve grčeve u vrijeme menstruacije. Spavala sam kao beba. Svaki stres koji sam doživjela u toku dana topio se iste večeri sa mojim orgazmom.

Naravno, u sve to je bio uključen i moj muž. Imala sam seks sa njim, ali mu nisam rekla za svoju odluku da imam orgazam dnevno da se ne bi zabrinuo da mi treba više seksa nego što ga trenutno imamo. Zbog svakodnevnih orgazama, doduše, tijelo mi je željelo još više seksa, a muž je bio oduševljen.

Poslije mjesec dana, okončala sam eksperiment. Moram da priznam da mi je sada teško da se natjeram da imam orgazam dnevno (kada sam prekinula sa eksperimentom, osjetila sam i trunčicu olakšanja što napokon mogu da imam “slobodno” veče). Dakle, sada ne masturbiram tako često kao u vrijeme izazova, ali mnogo češće nego prije izazova – oko četiri puta nedjeljno i osjećam se mnogo, mnogo bolje.

Izvor: Zena.blic.rs, Marieclaire.com

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve