Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Milić: Nećemo se vraćati u Skupštinu dok „državni udar“ ne dobije epilog

Delegacija Socijalističke narodne partije, predvođena predsjednikom Srđanom Milićem, položila je, povodom 101. godine od bitke na Mojkovcu, vijenac na Spomenik u čast junaka slavne bitke, saopšteno je iz te partije.

Milić je, potom, na tradicionalnom Božićnom koktelu, zahvalio Opštinskom odboru SNP-a na doslednoj, iskrenoj i poštenoj borbi za bolji Mojkovac i bolju Crnu Goru.

On je istakao da je SNP, uprkos svim mogućim podmetanjima i podrivanjima, opstao i opstaće, odnosno biće predvodnik promjena u Crnoj Gori.

Ukazujući na značaj i važnost sinhronizovanog djelovanja opozicije, Milić je ponovio da se poslanici SNP-a neće vraćati u Parlament dok afera „državni udar“ ne dobije svoj pravno-politički epilog, dodajući da je, pored toga što opozicioni poslanici nijesu u Skupštini, potrebno da kao ozbiljna alternativa i buduća vlast nude konkretna rješenja za nagomilane socio-ekonomske probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju građani Crne Gore.

– Najnovije povećanje akciza za gorivo najbolji je dokaz da trenutna vlast nema rješenja za sve veće ekonomske dubioze, pa je u nedostatku hrabrosti da naplati poreske dugove, suzbije sivu ekonomiju i racionalizuje glomaznu administraciju pribjegla novom udaru na džep ionako već značajno osiromašenih građana Crne Gore. SNP nije, niti će biti samo puki kritičar i hroničar onoga što radi aktuelna vlast, već će predlagati rješenja za izlaz iz sveobuhvatne krize, istakao je Milić.

On je ocijenio da opoziciona lista, partija koje žele da zajedno nastupe na izborima u Nikšiću, predstavlja optimalni model za rušenje katastrofalne DPS vlasti u tom gradu.

– Crnoj Gori trebaju novi i pošteni ljudi, a SNP je više od svih uradio za građane i to ćemo nastaviti i u narednom periodu. Nema porodice u Crnoj Gori kojoj mjere i prijedlozi SNP-a nijesu pomogli, naglasio je Milić, dodajući da, ukoliko se želi napredak, mora nastupiti vrijeme domaćinskog upravljanja državom.

On je naveo da je SNP često žrtvovao svoju snagu pomažući drugima, što je urađeno i na prethodnim izborima, jer je SNP-u uvijek bio cilj smjena vlasti radi napretka Crne Gore, a ne borba za mandate unutar opozicije.

Predsjednik Opštinskog odbora SNP Mojkovac Veselin Jovanović ukazao je na nekorektno ponašanje aktuelne vlasti u Mojkovcu, koja želi da prekraja istoriju i poručio da će SNP, nakon skorih lokalnih izbora, kada dođe na vlast, vratiti 7. januar za Dan opštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve