Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Liban zabranio emitovanje Barbie u bioskopima: Tvrde da promoviše homoseksualnost

U izjavi o filmu Barbi, Mortada je naglasio kako je utvrđeno da film promoviše homoseksualnost i seksualnu transformaciju što je u suprotnosti sa vrijednostima vjere i morala

Uprkos tome što se film Barbi već duži period nalazi na listi najgledanijih u brojnim državama svijeta, Liban je odlučio da prekine emitovanje filma u ovoj zemlji.

Naime, ministar kulture Libana Mohamad Mortada izjavio je kako je država zabranila emitovanje filma u kinima, a kao razlog je navedeno to što “Barbie” promoviše a homoseksualnost te da je u suprotnosti sa vjerskim vrijednostima.

Mortada u Libanu uživa podršku militantne skupine Hezbolah čiji je šef Hassan Nasrallah pojačao retoriku protiv LGBT zajednice izjavivši kako ona predstavlja neposrednu opasnost za Liban i da se zbog toga treba suočiti s njima.

U izjavi o filmu Barbi, Mortada je naglasio kako je utvrđeno da film promoviše homoseksualnost i seksualnu transformaciju što je u suprotnosti sa vrijednostima vjere i morala.

“Ministar je zamolio libanske agencije zadužene za opštu sigurnost, uključujući i ministarstvo unutrašnjih poslova, da preduzmu neophodne mjere kako bi se spriječilo prikazivanje filma”, piše The Guardian.

Povodom odluke oglasila se i direktorica neprofitne organizacije “Samir Kassi” Ayman Mhana koja je izjavila da je potez zabrane prikazivanja filma zaobišao uobičajeni proces cenzure u Libanu.

“Ovo je dio šire kampanje koju predvodi Hezbolah, hrišćanska krajnja desnica i druge vjerske vođe u fokusiranoj kampanji protiv LGBT osoba”, rekao je Mhana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve